[:hr]Nogometaši Istre 1961 se polako spremaju za susjedski derbi s Rijekom koji će se igrati na Rujevici u subotu u 21 sat. Bit će to nova prilika za Zeleno-žute da prekinu seriju poraza u Rijeci koja traje dugih tri i pol godine.

Utakmicu s našim prvim susjedima najavio je David Puclin, veznjak koji se vratio nakon sanirane ozljede i u potpunosti spreman dočekuje susret trećeg kola HT Prve lige. – Rijeka je apsolutni favorit, ali mislim da ako krenemo dobro u utakmicu i držimo dobar raspored da se možemo nadati nekim bodovima. Rekao je naš borbeni Međimurec koji je ove sezone dobio novog kolegu u veznom redu pulskog prvoligaša. Naime, odlaskom Gorana Parackog, mjesto uz Puclina na poziciji zadnjeg veznog preuzeo je Nikola Prelčec. Provizorno, pošto je u Pulu već stigao Kevin Kokorović. – Mislio sam da će biti puno teže igrati bez Parackog, ali na kraju smatram da smo Prelčec i ja dosta dobro odradili taj dio pa sam zadovoljan kako je ispalo.

Prije otvaranja teme “Rijeka”, David se kratko osvrnuo na osvojeni bod u nedjelju na Drosini protiv Osijeka. – Ostao je žal za tri boda, ali mislim da se ne treba više vraćati na to nego ići dalje. Ivušić je odličan golman i vjerujem da mu se tako nešto neće više dogoditi. Isto tako, na puno utakmica nas je spašavao i osvajao bodove tako da nema problema, glava gore i idemo dalje. Rekao je David i istaknuo kako srećom nema više problema s ozljedom zbog koje je morao pauzirati prvo kolo. – Osjećam se dobro, nisam uopće imao problema na utakmici s Osijekom tako da idem bez problema.

Zeleno-žute u subotu očekuje velika borba i vrlo teška zadaća izbjegavanja poraza. To Istri 1961 nije pošlo za nogom tri i pol godine, točnije od 3. prosinca 2013. kada su Zeleno-žuti remizirali 3:3 na Kantridi. Mali plus za Istru bi mogla biti činjenica da u goste ide upravo između dvije važne kvalifikacijske utakmice Rijeke za Ligu prvaka. – Rijeka ima širinu kadra pa pretpostavljam da će igrati u nešto izmijenjenom sastavu, ali to za njih nije problem. Mogu zarotirati igrače jer imaju kvalitetu u svojim redovima. Pogledao sam njihovu utakmicu protiv Red Bulla i dobro su izgledali. Na početku su bili malo stisnuti, ali su se poslije otvorili i poveli i napravili super rezultat.

– Na Rujevici sam prošle sezone igrao jednom, zadnjih 20 minuta i tamo je super atmosfera. Kako bilo mi nemamo što izgubiti, idemo se boriti do kraja i pokušati uzeti pokoji bod. Oni će imati inicijativu i posjed lopte, a mi ćemo morati trkački jako dobro odraditi. Na Drosini smo to odradili jako dobro tako da ne vjerujem da će protiv Rijeke biti problema. Zaključio je Puclin.[:]