[:hr]Prvi dio priprema za novu sezonu se polako bliži kraju. Serija napornih treninga po velikim vrućinama ostavili su traga na dečkima pa im je tako trener Panadić u nedjelju dao slobodan dan kako bi se odmorili i svježi krenuli u treći tjedan priprema u kojem će Pulu i Štinjan zamijeniti Slovenijom.

Do sada su Zeleno-žuti radili u ritmu od dva dana po dva treninga i jedan dan samo s jutarnjim treningom. Monotoniju tehničkih, taktičkih i kondicijskih vježbi razbile su dvije prijateljske utakmice koje su dečki odradili protiv Umaga i slovenske Gorice. Poslužila su ta dva dvoboja treneru Panadiću da na djelu vidi sve igrače koje ima na raspolaganju, kako naše klince iz škole nogometa, tako i igrače na probi. Čini se kako je bio zadovoljan viđenim jer su ugovore potpisala trojica igrača na probi, Prelčec, Hong i Kelmendi. U međuvremenu su obranu pojačali stoperi Mitrevski i Georgiev te bek Collins, a veznu liniju Polić. Međutim, momčad je i dalje u formiranju, a pogotovo ofenzivna linija koja je prošle sezone imala puno problema s realizacijom.

Prvi dio priprema će završiti u četvrtak kada će momčad krenuti u Radovljicu gdje će provesti deset dana. Ekipa će odsjesti u hotelu Lambergh, a svakodnevno će trenirati na terenu u blizini hotela. U sklopu slovenskog djela priprema će Zeleno-žuti odiragti i pet utakmica, od kojih četiri u Kranju, 20 kilometara od Radovljice te jednu u Villachu, 50 kilometara od mjesta priprema.

Do polaska u Sloveniju su pred Zeleno-žutima još dva dana koje će prema planu rada provesti na Drosini i u Štinjanu. U utorak će tako odraditi duplu dozu treninga, a u srijedu jednu, onu jutarnju. Polazak u Sloveniju je planiran za četvrtak u 12:00 sati, a nakon ručka i kratkog odmora će Zeleno-žuti odraditi popodnevni trening.[:]