[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u četvrtak na rasporedu imali jedan trening, onaj popodnevni u Štinjanu na kojem se momčadi priključio Nikola Matas. Desni bek koji je stigao iz Osijeka na posudbu s momčadi je odradio prvi trening te će ujedno biti u konkurenciji za subotnju utakmicu s Lokomotivom. U posljednjem danu prijelaznog roka, osim Matasa, momčad Istre 1961 su pojačala još dva igrača, Brazilac Bady i Aleksandar Jovičić.

Brazilac Bady ofenzivni je veznjak punog imena Renato Escobar Baruffi. Rođen je 27. travnja 1989. i gotovo cijelu je karijeru proveo u Brazilu (Sao Bernardo, Santo Andre, America, Atletico Paranaense, Ponte Preta i Figueirense), a od siječnja 2017. član je turskog prvoligaša Genclerbirligija u kojem je skupio sedam nastupa.

Stopersku poziciju pak pojačao je Aleksandar Jovičić, Banjalučanin rođen 18. srpnja 1995. koji na posudbu dolazi iz Slaven Belupa. Jovičić je u karijeri igrao za Rudar Prijedor, Krupu i Borca iz Banja Luke, a u Slavenu je proveo sezonu i pol i skupio 24 nastupa.[:]