Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice Varaždin – Istra 1961, a susret su najavili glavni trener Paolo Tramezzani i igrač Oleksandr Petrusenko. Utakmica je na rasporedu u petak u 17:00 sati.

Jako smo dobro radili ovoog tjedna, bez obzira što je bio kratak tjedan za nas. I dalje vidim kod ekipe ono što sam vidio od prvog dana, vrlo pozitivne osobine koje mi se sviđaju. Također, vidim da mojoj ekipi ne manjka ni hrabrosti ni motivacije. To je ono što vole vidjeti i naši navijači. Nadam se da ćemo sutra pokazati sve ono na čemu je ekipa radila proteklih mjesec dana. Mislim da je mentalni aspekt vrlo važan i da moramo vjerovati. Uvijek gledam i razmišljam dan za danom, tako da je u mojoj glavi trenutno samo sutrašnja utakmica. Bitno da je uvijek budemo pravi i ujedinjeni, pa čak i kad dođu loši trenuci, kako bi se iz takvih situacija izdigli još jači.

Na utakmici na Poljudu svidjelo mi se kako smo interpretirali utakmicu, no ono što sam zaključio kroz zadnjih nekoliko utakmica je da smo ekipa koja se dobro brani,

Ono što sam vidio na zadnjih nekoliko utakmica je da je Varaždin dobra ekipa, ekipa koja mi  se sviđa, sigurno će biti komplicirana utakmica, to znamo. Sutra moramo biti pravi – obratio se trener Tramezzani.

Još jedna teška utakmica je pred nama. Reći cu kao i svaka, jer u našoj ligi nema laganog protivnika. Mislim da smo se jako dobro pripremili za ovu utakmicu, sutra ćemo pokazati svoj maksimum. Idemo na put s velikim respektom prema ekipi Varaždina, mislim da će biti jedna lijepa utakmica. Zadnje dvije utakmice u Varaždinu nisu bile dobre za nas, ali to ništa ne znači, spremni smo za borbu i ovo je dobra prilika za okrenuti priču. Iako nam fale ključni igrači, imamo 20 ostalih boraca koji silno žele igrati utakmicu i to je velika motivacija.

Mislim da Varaždin ima dosta dobrih igrača posebno u sredini, zatro moramo biti fokusirani svih 90 minuta. Mislim da su dobra ekipa i zaslužuju veću poziciju, baš kao i mi. Nije lagano igrati protiv njih, ali kao što sam rekao, dobro smo trenirali, analizirali smo ih dosta i mislim da će biti dobra utakmica, kaže Oleksandr Petrusenko. 

#ForzaIstra