Danas se održala tiskovna konferencija pred utakmicu 8. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Istre 1961. Utakmicu su najavili glavni trener David Català i igrač Mateo Lisica.

Nakon pauze i nakon pobjede nad Hajdukom, nastavljamo se boriti. Gledali smo utakmice Varaždina i mislim da će biti težak protivnik. Moramo pokazati najbolju verziju sebe u borbi s njima i pokušati uzeti tri boda što nam je target cijelog tjedna. Ercega nema ove utakmice, ali od ostalih igrača očekujem da pokažu jednaku strast i energiju na terenu i uopće se ne brinem jer vidim na igračima da žele igrati, da se žele natjecati za njegovo mjesto i siguran sam da će dati svoj maksimum.
Očekujem da imamo dobar posjed, da budemo hrabri s loptom i mislim da je najbolja verzija obrane imati loptu što je više moguće. Trebamo imati strpljenja i biti vertikalni u napadu. Mislim da će oni imati sličan plan i da će napadati, poručuje trener Català.
Mislim da smo se kao ekipa digli i da se pojačao ‘team chemistry’, kao ekipa djelujemo bolje, što se pokazalo i na utakmici protiv Hajduka gdje smo izdržali 100 minuta bez gola. Što se Varaždina tiče, mislim da je to ekipa al pari nama, koja je nama rival u ligi, koja se bori za 5. poziciju izvan prve četvorke.
Mi ćemo pokušati obuzdati Varaždin, odigrati obranu najbolje što možemo i u napadu zabijati golove. Mislim da smo ekipa koja drži posjed, iz kojeg možemo napraviti puno, i ako budemo dobro držali obranu i clean sheet, mislim da možemo puno napraviti. Idemo tamo po tri boda, mislim da ih možemo uzeti, kaže Mate Lisica.

#ForzaIstra