Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 29. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Varaždiom, koja je na rasporedu u nedjelju 16. travnja, s početkom u 15:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Mateo Lisica.

Čeka nas zahtjevan susret u gostima, protiv ekipe koja ima jaku obranu, kvalitetne pojedince i možda najopasnije napadače trenutno. Njima ide ove sezone uspješno, kao i nama rekao bih, a tamo se idemo natjecati i igrati, te probati izvući nešto pozitivno za nas. Što se igrača tiče, Majstorović i Marešić ne mogu igrati, a svi ostali su spremni. Lisica je po meni fit za igranje, a uvodim ga s minutama sve više, obzirom da se tek vratio. Naravno, teren je uvijek velika stavka za svaku utakmicu, a u Varaždinu je prošli put travnjak bio dobar. Bitnije mi je da je to ekipa koja isto želi igrati nogomet i nadmetati se. Ponekad se nama dogodi da tijekom 90 minuta igračima padne koncentracija ili se dogodi neka situacija s kartonima, pa se zbog toga događaju neke greške, što je i normalno – radimo na tome da ih bude što manje. Utakmice protiv Varaždina nisu lake i trebamo što više kontrolirati igru na terenu kako nas oni ne bi iznenadili u nekim trenucima. Ukoliko se postavimo, smatram da možemo odnijeti pobjedu, izjavio je trener na tiskovnoj konferenciji.

Naravno da sam sretan što sam se vratio trenirati s ekipom na 100%. Iza sebe ostavljam ozljede koje su me snašle i trudim se što više uživati. Sada se aktivno pripremamo za nedjelju i moramo se boriti za te više pozicije na tablici jer možemo to ostvariti – imamo timski duh i kvalitetu, što nam najviše znači. Mislim da će utakmica u nedjelju biti gusta, ali u isto vrijeme i veoma zanimljiva za gledatelje. Ova sezona je za mene bila teška, ali na treninzima pokazujem da se borim i ulazim u svaki trk, svaki duel 100%, nastojim biti što bolji za ekipu. Smatram da imamo dobru kemiju u momčadi i zato se veselim ponovo igrati, te sam zahvalan treneru što računa na mene. Nije mi problem odigrati bilo koju poziciju koju će trener trebati popuniti. Smatram da možemo donijeti bodove doma, rekao je Mateo.

#ForzaIstra