Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s NK Slaven Belupom, koja je na rasporedu u petak 31. ožujka, s početkom u 18:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Zoran Josipović.

U petak nas čeka jedan od najtežih susreta. To je ekipa koja može raditi visoki pritisak, mogu iznenaditi napadom i dobro se brane, odlični su i kompetitivni u svakom ogledu. S prošlim utakmicama u ovoj sezoni protiv Slavena sam zadovoljan jer smo bili učinkoviti, pogotovo u prvoj s tri gola, dok je u drugoj već bilo zahtjevnije – no obje ekipe su bile dobre i branile se. Zbog kartona će izostajati nažalost Marešić i Abdallahi, ali na trening su se sada vratili već i Blagojević, Knežević, Lisica, Maurić. Mogu računati na bilo koga iz svoje ekipe i znam da mnogi igrači čekaju svoju priliku, te kada ju dobiju, trebali bi uživati u tome. Slaven je jaka ekipa koja je agresivna i zna kada treba stisnuti i kada se boriti – isto kao i mi, zato smo sada na tablici tu gdje jesmo i oni i mi. Nama je ova kratka pauza svakako dobro došla jer smo bili i fizički i emocionalno iscrpljeni nakon tri guste utakmice – Gorica, zatim Dinamo i Lokomotiva – trebalo nam je vremena da se malo regeneriramo i krenemo dalje. Željno čekamo dobru utakmicu u petak, rekao je trener Garcia na konferenciji za medije.

Naravno, očekujemo tešku utakmicu, ali mi smo se dobro pripremali kao i uvijek. Krećemo na put puni želje i snage da se vratimo kući sa tri boda. Ja sam izrazito zadovoljan otkad sam došao tu u klub koji odlično radi i ima jaku ekipu. Potrebno je mnogo rada i s moje strane kako bih dobio minute na terenu, no minutažom se ne zamaram jer je ta odluka na treneru, a moje je samo da radim i da se dokažem. U ovom trenutku sam spreman odigrati i dvije utakmice za redom ako treba! Slaven Belupo je jaka momčad i u petak će sigurno biti težak susret, kako za nas, tako i za njih. Nogomet je nepredvidiv – tijek se može promijeniti u pet minuta, s jednim golom, kartonom ili slično, ali mi se jako dobro pripremamo da budemo što spremniji za njih. Smatram da kolektivno imamo dobru igračku kvalitetu i odlično društvo, ovdje smo kao mala obitelj i to su naše najbolje strana. Jednostavno kada se boriš za ostanak u ligi, onda imaš pritisak, a kada se otvara mogućnost ”Europe”, onda zapravo imaš veći vjetar u leđa. Izrazito brzo sam se prilagodio i uklopio u ovaj ambijent, dečki su odmah bili ljubazni prema meni, Pula je fantastičan grad, odlični su navijači – imamo sve što nam treba da radimo dobar posao. Spremni smo za petak i atmosfera među nama je odlična kao i uvijek, izjavio je Zoran.

#ForzaIstra