Na današnjoj konferenciji za medije, sportski direktor Saša Bjelanović predstavio je medijima novog igrača Istre 1961. Ville Koski, dobro nam došao!

Ville Koski s nama je još od početka prosinca, tako da je on odradio cijeli 12. mjesec s nama, a na pripremama nastavio s treninzima. Zadovoljstvo mi je što je s nama jer se radi o jednom mladom, potentnom igraču koji nas je osvojio svojom pozitivom i energijom koju ima, ali i s igračkim kvalitetama. Mislim da smo dobili igrača za kojeg će se u budućnosti čuti.

Mi smo ga još na ljeto pokušali dovesti, bio nam je jedna od opcija, ali nismo uspjeli naći zajednički jezik s njegovim tadašnjim klubom. Ono što je jako važno je da je on, unatoč interesima i drugih klubova, možda i većeg imena i ranga, odlučio doći u Istru, kaže sportski direktor Saša Bjelanović.

U Istri se osjećam lijepo i dobrodošlo od prvog dana. Ekipa me jako dobro prihvatila, svi u ekipi su dobri dečki, naporno treniraju i imaju kvalitetu. Odigrali smo i osvojili sve utakmice Arena Kupa, mislim da je to jako dobar start. Zajedno trebamo jako pritisnuti i doći će i bolji rezultati u prvenstvenim utakmicama nastavku sezone.

Nisam još odigrao službenu utakmicu s ekipom, ali čini mi se da već vidim razlike u igri od finske lige; u Finskoj se igra sporije, na taktiku, puno se promišlja o svakom potezu… Ovdje se pušta da igra teče, igra je puno direktnija, puno je više duela, ali ovakva igra mi se i više sviđa. Kao igrač, za sebe mogu reći da sam vrlo mobilan branič, agresivan u obrani, mogu igrati i duge i kratke paseve.
Sretan sam što sam ovdje, vrijeme je lijepo tako da je to svakako plus u cijelog priči, kaže Ville Koski.

#ForzaIstra