Danas se održala tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen novi igrač Istre 1961. Na konferenciji za medije su sudjelovali sportski direktor Saša Bjelanović i igrač Emmanuel Ekong.
*
Izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli odraditi ovaj transfer i dovesti Emmanuela. On je došao na posudbu s opcijom otkupa. Igrač koji će nam sigurno svojim kvalitetama moći dati više opcija u napadu; on je prije svega krilni napadač, međutim za razliku od drugih, on je možda najviše napadački profiliran tip igrača koji može igrati čak i kao “secondary striker”, može igrati i kao centralna špica. Mi smo ga doveli kao krilnog napadača, no to će trener kroz treninge i utakmice najbolje definirati. Mislim da nam je taj profil trebao jer se radi o jednom izuzetno snažnom, moćnom i brzom igraču, jako dobrom jedan na jedan, po njegovom načinu igre mislim da nam može biti od velike pomoći. Na njemu je da se dokaže i pokaže, izbori za minutažu. S Emmanuelom mogu reći da smo zatvorili prijelazni rok i da smo se kompletirali, s optimizmom možemo gledati prema naprijed, kaže sportski direktor Saša Bjelanović.
*
Jučer sam odradio prvi trening s ekipom i sviđa mi se. Dečki su dobri, trener i stožer imaju dobru viziju, tu sam da dam najbolje od sebe i pomognem klubu doći do novih uspona. Igračku karijeru započeo sam u Švedskoj, gdje sam krenuo od akademije i prošao sve mlađe kategorije. Moje igračke vrline koje bi istaknuo su da sam direktan igrač, igram vrlo ofenzivno, spreman sam preuzeti loptu i napasti. Mislim da je ovo dobra prilika za mene, tu sam da pomognem suigračima, kaže Emmanuel.

#ForzaIstra