Danas je sportski direktor Saša Bjelanović medijima predstavio novog igrača Istre 1961 Eliasa Fileta.
Jako nam je drago pozdraviti Eliasa i zaželjeti mu puno uspjeha u igranju za naš klub. Radi se o jednom mladom, razvojnom, potentnom igraču, ukazala nam se šansa da ga dovedemo i iskoristili smo ju. Njegov dolazak nam sigurno daje jednu opciju više u napadu, s obzirom da se radi o igraču koji je isključivi golgeter i ima osjećaj za gol, no nije da igra samo u šesnaestercu, pokretan je napadač. Sigurno će trebati neko vrijeme za prilagodbu, međutim tu smo ga doveli ciljano i sigurni smo da će nam svojim kvalitetama pomoći. Ostalo je na njemu, da se kroz svakodnevni rad dokaže treneru i izbori svoje mjesto, kaže sportski direktor Saša Bjelanović.
Jako uživam u Puli, prvi put sam u Hrvatskoj, još uvijek istražujem grad. Dosad sam odradio dva treninga s ekipom, sviđa mi se i vidim da se dosta radi. Visok je level treninga.
Rođen sam u Francuskoj gdje sam i započeo svoje prve nogometne korake, u Parizu sam prošao akademiju, nakon čega sam karijeru nastavio u Luksemburgu. Ovo mi je prvi doticaj s hrvatskom ligom, za mene je ovo izazov posebno radi jezika i trebat će mi vremena da se naviknem.
Gledao sam prošlu utakmicu sa Slaven Belupom, mislim da je ekipa odigrala dobru utakmicu i mislim da smo mogli pobijediti, no bilo se teško vratiti nakon dva primljena gola.
Tu sam da pomognem ekipi, kaže Elias Filet.
#ForzaIstra