Danas je sportski direktor Saša Bjelanović predstavio nove igrače Istre 1961 medijima. Na tiskovnoj konferenciji su prisustvovali Moris Valinčić i Mladen Devetak.

Moris Valinčić je desni bočni igrač, 2002. godište koji je došao iz Širokog Brijega, a bio je u kadru mlade reprezentacije za europsko prvenstvo. Igrač jako velikog potencijala, mislim da smo s Morisom stvarno ojačali našu momčad na toj poziciji, a sad je na Morisu da se izbori za svoje mjesto, što ja ne sumnjam da će pokazati sve svoje kvalitete. Prvi dojmovi su što se nas tiče jako dobri, jako smo zadovoljni i mislimo da je Moris budućnost Istre s obzirom da je s nama potpisao trogodišnji ugovor. Mislim da će ova suradnja biti na obostranu korist.
Mladen Devetak je lijevi bek, igrač s jako velikim iskustvom iz srbijanske lige, iz dresa Vojvodine s kojima ima preko stotinjak nastupa. Prošlo ljeto je prešao u Palermo u seriju B. Mladen je jako zahvalan bočni igrač, defenzivnijih karakteristika, koji je po potrebi znao igrati i poziciju lijevog stopera, tako da mislim da smo s njim dobili igrača koji će nam otvoriti više mogućnosti, odnosno dati treneru više mogućnosti koristiti više sustava igre. Nadamo se da će i njegova sezona biti uspješna, kako bi ga na kraju sezone pokušali zadržati i na duže vremena, poručuje sportski direktor Saša Bjelanović.
Mislim da je ekipa odlična i da me odlično prihvatila. Tu sam već tjedan dana, a imam osjećaj da sam puno duže. Ekipa je odlična, spoj je mladosti i iskustva i mislim da će to dobro funkcionirati ove sezone. Prošla sezona je Istri bila jako dobra, najbolja u povijesti kluba, nadam se da ćemo tako nastaviti i ove sezone, ako ne i još bolje. Istra je jako dobar klub, jako sam sretan što sam došao u Istru i tu sam kao da sam doma. Mislim da je ovo pravi put za mene, kaže Moris Valinčić.
Ovdje sam već skoro tjedan dana, momci su me lijepo prihvatili i lijepo dočekali. Velika su očekivanja od kluba, na nama je da to pokažemo ove sezone i da izborimo što bolji plasman, kaže Mladen Devetak.
Dobro došli na Drosinu!
#ForzaIstra