Danas je na tiskovnoj konferenciji sportski direktor Saša Bjelanović predstavio nove igrače Istre 1961 medijima. Na tiskovnoj konferenciji su sudjelovali Sebastian Nebyla i Ivan Ćalušić.

Sebastian je mlad vezni igrač (2002.g.) koji nam je došao kao slobodan igrač. Radi se o jednom box-to-box zanimljivom veznom igraču, uklapa se u ono što je filozofija Istre, a to je dovoditi mlade, razvojno potencijalne igrače. Sebastian je član mladih reprezentacija svih uzrasta Slovačke, u novom ciklusu je već bio i kapetan mlade reprezentacije, u njemu vidimo jednu dugoročnu priču, a na njemu je da pokaže sve svoje kvalitete.
S nama je i Ivan Ćalušić kojeg možda malo bolje znate jer je iz Hrvatske, također vezni obrambeni igrač, koji može popuniti više pozicija. Prije svega igrač s jako dobrim kvalitetama, kako ljudskim, tako i igračkim. Imao je iza sebe jednu tešku ozljedu, mi smo tu da ga vratimo na nivo na kojem je bio, i još i poboljšamo.
Želim obojici puno sreće i puno sportskih uspjeha zajedno s nogometnim klubom, poručio je sportski direktor Saša Bjelanović.
Vjerujem da me većina ne znate tako da ću se odmah na početku predstaviti; ja sam Sebastian Nebyla, imam 21 godinu i dolazim iz Slovačke. U svojoj karijeri igrao sam za U21 reprezentaciju Slovačke. Moji prvi utisci su odlični, svi igrači i članovi stožera su me lijepo dočekali, moja djevojka i ja smo pronašli stan koji nam se sviđa u gradu i sve se dobro posložilo. Popratio sam hrvatsku ligu i naravno, gledao utakmice hrvatske reprezentacije, jako mi se sviđa način igre. Nadam se da ćemo imati vrlo uspješnu sezonu, rekao je Sebastian Nebyla.
Sretan sam što sam došao u Istru. Ekipa je stvarno super, spoj smo mladih i starijih, zasad sve super ide. Grad nisam još uspio istražiti ali ima vremena za to. Treninzi su na dobrom nivou i radujem se prvim utakmicama, trenera znam ih Hajduka i mogu reći samo riječi hvale za njega. Nadam se da je ova teška ozljeda iza mene i da će sve ići u dobrom smjeru, i kao što je Nebyla rekao, nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu, ako ne i bolju nego prošlu, zaključio je Ivan Ćalušić.
Dobro nam došli!

#ForzaIstra