Danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja dvojice novih igrača Istre 1961, a to su Vinko Petković i Dario Marešić. Na konferenciji ih je predstavio sportski direktor, g Saša Bjelanović.

Vinko nam je došao na jednogodišnju posudbu iz Osijeka s mogućnosti otkupa. Tražili smo igrača takvog profila kao što je Vinko i igrački će nam svakako pomoći u ovoj sezoni, a i u svlačionici kao referentna točka mladim igračima. Dario je bio odlučan i zahvalan sam što smo se brzo uspjeli sve dogovoriti. On ima već veliko međunarodno iskustvo – igrao je s mladom reprezentacijom Austrije, a par sezona je proveo u francuskom Reimsu. Dario je također potpisao ugovor na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa. Veoma smo zadovoljni s ovim pojačanjima, obratio se g Bjelanović na konferenciji.

Poziv je stigao iz Istre da dođem na posudbu i to sam objeručke odmah prihvatio. Hvala direktoru na ukazanom povjerenju i lijepim riječima, a ja želim to opravdati na terenu i pomoći Istri u zacrtanim ciljevima. Momčad me jako dobro primila, a neke igrače već znam s travnjaka od prije, kazao je Vinko.

Kao prvo, hvala Saši što mi je omogućio ovaj dolazak. To mi je bio prvi poziv, i odmah sam osjetio da je to to i prihvatio. Vidi se da u ekipi ima puno kvalitete, ali svakako moramo još dosta trenirati, što individualno, što timski. Sezona je duga i idemo dan po dan, rekao je Dario na konferenciji.

#ForzaIstra