Danas se održala tiskovna konferencija povodom sporazumnog raskida ugovora između Istre 1961 i trenera Gonzala Garcie. Na konferenciji su prisustvovali sportski direktor g. Saša Bjelanović i trener Gonzalo Garcia.

Bila je ovo teška odluka za mene i za moju obitelj, svi se ovdje osjećaju jako povezani i jako sretni. Mislim da je došao trenutak za mene da potražim novi izazov i da nastavim dalje u nogometnom svijetu. Jako sam zahvalan klubu, ljudima koji su radili prošle i ove godine, sportskom direktoru, izvršnom direktoru i svima u klubu, kao i svim igračima.
Ovo je zaista emotivan trenutak jer se ovdje osjećam kao kod kuće. Osjećam se poštovano i dobrodošao sam, ne samo ja nego i moja obitelj, ali mislim da je ova odluka najbolja za obje strane, iako je teška.
Odradili smo odličan posao, s nikim nisam imao nikakve nesuglasice, odlazim isključivo zbog svojih potreba za novim izazovima.
Imam samo riječi hvale za sve. Imam jaku vezu sa svima, s igračima a isto tako i s navijačima. Lijepo mi je vidjeti kako se klub razvijao u ove dvije godine, vjerujem da će dalje rasti, poručio je trener Garcia.
Mislim da je Gonzalo s ljudske i profesionalne strane ostavio jedan jako veliki trag, ja mu osobno mogu zahvaliti na svemu što je dao u ove dvije godine, napravio je jednu stvarno odličnu bazu što se tiče ideje nogometa, što i svi vidimo. Javnost ga je prihvatila jako dobro, tako da nam je veoma žao izgubiti stručnjaka kao što je Gonzalo, ja sam iskreno smatrao da ćemo ga uspjeti nagovoriti da još ostane, međutim to su situacije koje se u nogometu dešavaju. Mi poštujemo njegovu odluku.

U Gonzalu ćemo imati jednog velikog prijatelja, osobu s kojom ću se radovati naći, kako privatno, tako nadam se i poslovno. Zaželjet ću mu sve nabolje u daljnjoj karijeri, kaže sportski direktor g. Saša Bjelanović.

#ForzaIstra