Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 17. kola SuperSport HNL-a između Istre 1961 i Varaždina. Utakmicu su najavili glavni trener David Catala i igrač Oleksandr Petrusenko.

Sutra nas očekuje iznimno važna utakmica, koja će odrediti za što se borimo narednih mjeseci. Bitno je da se natječemo i na sve načine pokušamo doći do pobjede, jer će to značiti da ćemo ih dostići i boriti se za top 6 pozicija, a to nam je vrlo bitno.
Utakmica s Hajdukom je iza nas, žao mi je što nismo više vjerovali u sebe da možemo uzeti tri boda ili upisati remi, jer mislim da smo napravili dosta dobrih stvari.
Sad imamo novu priliku za bodove.
Varaždin je ekipa koja želi imati posjed lopte, imaju kvalitetne igrače u sredini i moramo biti vrlo kompaktni u obrani, pokušati im uzeti loptu na pametan način.
Očekuje nas i Kup utakmica u nedjelju protiv Varaždina, sigurno ću rotirati igrače, ali trenutno razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici, kaže trener Catala.

Mislim da smo sad u dobrom momentu, ekipa je u dobrom raspoloženju, tome je sigurno pridonijela činjenica da smo prije Hajduka prekinuli negativan niz i imali dvije pobjede zaredom. Sutra je pred nama jedan veliki izazov, tu je nekoliko timova koji su blizu na bodovnoj tablici i svaki bod je bitan. Ako upišemo jednu pobjedu, ona znači veliki pomak na ljestvici, zato je sutrašnja utakmica sigurno veliki izazov.
Imamo veliku motivaciju za sutra i želimo pobijediti, u obzir dolaze samo tri boda, kaže Oleksadr Petrusenko,
#ForzaIstra