Danas se održala tiskovna konferencija pred utakmicu 14. kola SuperSport HNL-a između Istre 1961 i Slaven Belupa. Utakmicu su najavili glavni trener David Català i igrač Lovro Majkić.
Za nas je sutra finale. Ne želimo više opravdanja, znamo da smo u lošoj situaciji ali sad je vrijeme da napravimo korak naprijed i da damo više od 100% sebe na terenu. Znamo da će Slaven Belupo doći s namjerom da uzme tri boda i oni znaju da nismo u dobroj situaciji, shvatit će utakmicu kao dobru priliku za sebe, ali meni je bitan naš tim i naši igrači te njihova reakcija.
Sutra u konkurenciji nije Mladen Devetak koji ima kartone, kao ni Oleksadr Petusenko zbog viroze. Upitni su i Luka Hujber i Eric Björkander zbog ozljede, no imamo širok kadar i imam viziju njihove zamjene, naš tim ne ovisi o jednom ili dva igrača i svi su uvijek spremni.
Želimo biti protagonisti na sutrašnjoj utakmici, biti agresivniji i cilj je biti barem u golu prednosti. Od prve minute pritisnut ćemo jako, poručuje trener Català.
Ovaj tjedan dajemo sve od sebe na treninzima. Sutra treba biti jedanaest igrača, počevši od mene, koji će ići na glavu i koji će se slomiti. Moramo napraviti sve što možemo, na bilo koji način, da dođemo do tri boda. Negativna je atmosfera oko nas, ali u svlačionici držimo pozitivu, realni smo i znamo da možemo bolje. Moramo se probuditi i krenuti.
Na treninzima sve trudimo svi i gorimo za pobjedom, nema straha da će netko biti na pola snage ili negativan. Pobjedu ne možemo obećati jer je to nemoguće, ali mogu obećati navijačima da ćemo sigurno dati sve od sebe na terenu sutra, kaže Lovro Majkić.
#ForzaIstra