Danas se održala tiskovna konferencija pred utakmicu 24. kola SuperSport HNL-a, između Istre 1961 i Rudeša, koja će se se odigrati sutra u 17:10 sati. Utakmicu su najavili glavni trener Paolo Tramezzani i igrač Salim Fago Lawal.

Po meni, sigurno će biti najteža i najkompliciranija utakmica otkad sam ovdje. Tjedan je bio dobar, dobro smo trenirali, od početka tjedna smo se pripremali za sutrašnju utakmicu. Vidio sam kako Rudeš igra zadnjih nekoliko utakmica i mislim da su zaslužili više bodova nego što imaju trenutno. Sutra je ispred nas teška utakmica, ona koja se “igra” svih 90 minuta i moramo biti pravi. Morat ćemo dati sve od sebe, sav trud s treninga prenijeti na teren, pokazati ono što smo pokazali i zadnje dvije utakmice. Utakmica koja može biti vrlo bitna za nas i za našu budućnosti.

Naš mentalitet je pobijediti, bez obzira igramo li kod kuće ili u gostima. To vrijedi za sve utakmice, pa tako i za sutrašnju. Svaki trening koristimo kako bi napredovali kao ekipa, pokušavamo dati sve od sebe i na utakmicama uzeti tri boda. Po meni, nema lagane utakmice i za svaku se jednako pripremamo. Ne smatramo da će biti lagano, moramo zaslužiti pobjedu i bodove, boriti se na 100%, poručuje trener Tramezzani.

Znamo da sutra sigurno neće biti lagana utakmica za nas, ali vidim dobru energiju na treninzima i mislim da imamo sve kvalitete kako bi uzeli tri boda sutra.

Ovo je za mene neko novo iskustvo jer prvi put živim van Afrike, pa se još uvijek prilagođavam jeziku i kulturi. Odigrao sam prošlu utakmicu sa Slaven Belupom, cijenim svaku minutu koju dobijem za igru i koristim ih da se pokažem na terenu. Na meni je da se trudim i da dajem najbolje od sebe. Očekujem da će Rudeš sutra doći u punoj snazi i da će se natjecati jer su i oni dobar tim, ali mi ćemo dati sve od sebe i vjerujem da im nećemo dati nikakve šanse za pobjedom, kaže Salim Fago Lawal.

#ForzaIstra