Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 30. kola SuperSport HNL-a, između Istra 1961 i Rijeke. Utakmicu su najavili glavni trener Paolo Tramezzani i igrač Ante Majstorović.


Znam da će sutra biti ispunjene tribine. Vidim da su igrači jako motivirani i nadam se da će moja ekipa odigrati jednu dobru utakmicu.

Otkad sam došao vidim puno pozitivnih stvari koje smo napravili, a u određenim situacijama mogu se vidjeti i određeni limiti. Moj posao je prepoznati kod svoje ekipe koje su njene dobre i pozitivne strane, a koji su određeni nedostaci, na kojima treba raditi, ako želimo u sljedeću sezonu ući s velikom vizijom.

Svojim igračima često ponavljam ako igramo kao što možemo i kao što pokazujemo na treninzima, možemo se se naći u prve tri pozicije.

Ekipa ima želju, volju i trudi se, motivacije ekipi ne nedostaje. Sutra moramo biti odlični u više aspekata kako bi odigrali dobru utakmicu. Sutrašnju utakmicu igramo za sebe ali i za sve navijače, pred nama je veliki test. Bit će sigurno intenzivna utakmica gdje će detalji činiti razliku. Utakmica koju treba dobri proučiti, analizirati, u kojoj trebamo biti koncentrirani od prve do zadnje minute, kaže trener Paolo Tramezzani.

 

Svi znamo što znači ‘Derbi della Učka’ za ljude u Istri i navijače. Očekivanja su velika, znamo da je Rijeka jako kvalitetan protivnik, nisu slučajno tu gdje jesu, u ovom trenutku su možda i najkvalitetniji u Hrvatskoj. Moramo biti maksimalno fokusirani i dati 100% od sebe, slijediti trenerove naputke koje nam je davao cijeli tjedan i biti svi kao jedan. Mislim da možemo otežati Rijeci, da im ne bude lako uzeti bodove. Otkad je došao novi trener, izgubili smo samo dvije utakmice, mislim da smo puno kompaktniji, čvršći i kvalitetniji nego što smo bili prije. Pogledali smo dosta utakmica od Rijeke, dobro smo ih analizirali, ako damo sve od sebe i budemo fokusirani od početka do kraja mislim da im možemo stvoriti problem.

Trener traži od nas da ekipa bude kompaktna, da imamo čvrstu obranu i ne primamo puno golova, da ne dajemo protivniku puno šanse, mislim da smo dosad bili na tom tragu i dobri na tom aspektu. Nadam se da ćemo to ponoviti i protiv Rijeke, kaže Ante Majstorović.

#ForzaIstra