Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 4. kola SuperSport HNL-a između Istre 1961 i Osijeka. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 13. kolovoza s početkom u 18:55 sati. Utakmicu su najavili glavni trener Sergej Banović i igrač Frano Mlinar.

Dobio sam čast voditi ekipu na utakmici s Osijekom. O Osijeku sve znamo, to je izuzetno dobra i spremna ekipa s dobrim trenerom. Igraju visok presing, imaju izuzetno dobre ofenzivne igrače i daju puno golova. S druge strane, ne bi previše razmišljao o Osijeku, ja se fokusiram na našu ekipu. Imamo jako dobre igrače, igrače koji znaju igrati, koji su iskusni, koji su sposobni boriti se i za viša mjesta. Ako malo više počnu vjerovati, oni će se vrlo brzo vratiti na staze na kojima su bili prošle godine.
Znam da će u nedjelju sigurno biti na 100%, da će htjeti dobiti utakmicu, da će ostaviti tijelo na terenu, u tome nema dvojbe. Nešto će se pitati i Osijek, ali u ovoj utakmici ne mislim da smo mi slabija ekipa.
Bitno mi je da nas publika podrži u nedjelju. Publika je ta koja uvijek igrače diže, oni osjete taj pozitivan impuls. Ja vjerujem da ćemo biti jako dobri u nedjelju, poručuje trener Banović.
Nadam se dobroj i pozitivnoj atmosferi u nedjelju, onoj koja nas je krasila i protekle sezone kad smo nizali povijesne uspjehe, zato se nadamo da će nas takva atmosfera voditi i u nedjelju u osvajanju bodova.
Spremni smo, motivirani smo da pokažemo u nedjelju grintu, mislim da je šef jako dobro prepoznao što nam treba ovaj tjedan, da malo rasteretimo glave. Vrijeme je da se svi ujedinimo, budemo pozitivni i u nedjelju pokažemo tko smo i što smo.
Sve što smo postigli smo dobili na atmosferu i homogenost ekipe u svlačionici. Svjesni smo situacije i važnosti ovoga što se dogodilo u nedjelju, ali spremni smo za novi susret i jedno je sigurno – u nedjelju nećemo zakazati na pristupu, na trci, na agresivnosti i na onim osnovnim stvarima koje bi trebala imati ekipa na svakoj utakmici, kaže Frano Mlinar.
#ForzaIstra