Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 26. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige sa zagrebačkom NK Lokomotivom, koja je na rasporedu u nedjelju 19. ožujka, s početkom u 15:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Lovro Majkić.

Igramo u nedjelju protiv ekipe koja je meni zapravo draga, volim igrati protiv njih. Smatram da imaju jako puno kvalitetnih igrača, agresivnu obranu i dobru vezu, a prema naprijed puno mogućnosti s brzinom i tehnikom. Bit će zahtjevna utakmica, ali mi idemo kao i do sada – fokus na našu igru i učinit ćemo sve što možemo da uzmemo tri boda. Imali smo sada nekoliko dana za pripremit se, ali nakon onakve pobjede nismo umorni, idemo dalje! Trebamo ostati fokusirani jer su sve utakmice zahtjevne. Želimo u nedjelju nametnuti svoju igru i pokazati sve kvalitete koje donosimo kao momčad. Lokomotiva može i krenuti s pritiskom i krenuti nisko i čekati nas – mi ćemo biti spremni na bilo koje njihovo ”iznenađenje” i za to se pripremamo. Što se tiče lige, opet je sve gusto, ali mi ne gledamo na kojoj smo poziciji, već što možemo postići. Domaće utakmice su sve posjećenije i nama to puno znači – ljudi nas prepoznaju i dolaze podržavati, a moji igrači moraju biti ponosni na to što pružaju. Bez navijača i podrške nogomet nema smisla, rekao je trener Garcia na konferenciji za medije.

Vratili smo se nakon Gorice u najtežoj utakmici sezone po meni, dakle vratili smo se sada na pravi put. Gledamo svaku utakmicu kao novu, kao da ove prošle nisu ni bile. Protivnika koji nas čeka u nedjelju još nismo uspjeli dobiti ove sezone, ali to nam je još veći motiv da idemo do kraja. Očekujem grubu utakmicu, kao i uvijek protiv Lokomotive. Znamo da imamo kvalitetu i već smo pokazali da možemo igrati protiv svake ekipe lige. Meni je ovo 12. ”čista mreža”, ali da nemam takvu ekipu, ne bih to postigao, jer oni su jednako zaslužni kao i ja. U nedjelju će biti sigurni divlja utakmica s puno prilika i svaka pobjeda znači i nama i njima. Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku te ćemo probati postaviti svoju igru na domaćem terenu, koji možda nije idealan – ali kako njima, tako i nama. Imamo još deset kola do kraja i naš posao još nije završen, idemo po čim više bodova, izjavio je Lovro.

#ForzaIstra