Danas se održala tiskovna konferencija pred utakmicu 27. kola SuperSport HNL-a između Istre 1961 i Gorice. Utakmicu su najavili glavni trener Paolo Tramezzani i igrač Dario Marešić.

Bio je ovo dug tjedan, imali smo priliku odraditi čak šest treninga i dobro se pripremiti. Bitna utakmica je pred nama i želimo nastaviti putem kojim smo započeli ovih pet utakmica. Pokušat ćemo napraviti nešto drugačije u napadu jer nam je to ovaj tjedan omogućio, pokazat ćemo neke stvari na kojima smo radili već neko vrijeme.

Sutra nas čeka zahtjevna utakmica, moramo biti pravi i posvetiti joj veliku pažnju. Gorica će sigurno biti jako motivirana. Na prošlim utakmicama protiv njih stvorili su nam neke probleme, ali sutra je bitno ono što ćemo napraviti mi, respektiram suparnika ali bitna je naša izvedba. Imamo veliku volju da se poboljšamo i napredujemo.

Nakon današnjeg treninga znat ću sto posto to je na dispoziciji za sutrašnju utakmicu. Značit će nam puno povratak Ercega, Kadušića i Blagojevića, ne samo radi igre već i zbog iskustva i karaktera. Njihove zamjene su napravile dobre stvar, a ja sam kao trener sretan što mogu računati na širok kadar igrača. To je vrlo važno jer je duga sezona.

Ovu utakmicu moramo biti uski i kompaktni, na svakoj utakmici bit će trenutaka kad će suparnik biti bolji, zato moramo više držati loptu u posjedu i braniti se kao bi preživjeli te trenutke utakmice bez problema, kaže trener Tramezzani.

Odradili smo dobru pripremu za ovu utakmicu, iako je teško pripremiti se u potpunosti jer su promijenili trenera. Ne znamo što nas očekuje ali znam da očekujemo skroz drugačiju Goricu nego na ovim zadnjim utakmicama. Bit će sigurno agresivni i htjet će nas dobiti na Drosini, ali mi smo pripremljeni na to i znamo ako odigramo dobro i pokažemo što znamo, da možemo osvojiti tri boda. Ako uspoređujemo zadnje dvije utakmice koje smo igrali s njima, mislim da su bili potpuno drugačija ekipa i imali totalno drugačiji mentalitet.

Mi smo u dobroj formi i vrijeme je da ih dobijemo kući. Znamo da imaju kvalitetu i da moramo biti koncentrirani od prve i zadnje minute. Važno je da se fokusiramo na nas i na ono što sm pokazali u zadnjim utakmicama, i onda imamo šanse osvojiti sva tri boda, kaže Dario Marešić.

#ForzaIstra