Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 9. kola SuperSport HNL-a, između Istre 1961 i Gorice. Utakmica je na rasporedu ove subote, 23. rujna s početkom u 17:00 sati na stadionu Aldo Drosina. Utakmicu su danas najavili glavni trener David Catala i igrač Ante Erceg.

*
Uvijek nakon poraza, cilj nam je vratiti se i pokazati se u boljem svjetlu, postići bolji rezultat. Tim je spreman natjecati se, spremni smo osvojiti prva tri boda na Drosini. Natjecat ćemo se, dati sve od sebe i mogu reći da se radujemo sutrašnjoj utakmici.
Gledali smo utakmice Gorice, znamo da je ekipa koja dobro radi, snažan tim i mi ćemo morati dati sve od sebe da imamo loptu u nogama. Imaju novog trenera i trenutno su na dobrom putu, imaju dobre rezultate i sigurno će biti teško protiv njih. Ako smo spremni i natječemo se na 100% i imamo fokus, siguran sam da možemo dobiti utakmicu. Svi igrači su na raspolaganju za utakmicu, osim Slavka Blagojevića koji ima tri žuta kartona. Mislim da zajedno možemo ostvariti odličan rezultat, ne samo sutra nego kroz cijelu sezonu, kaže trener Catala.
*
Mislim da je Gorica jako dobra ekipa, gledao sam ih prošlu utakmicu kad su igrali protiv Hajduka. Svaka čast njihovom treneru koji je uspio u tako kratkom roku doslovno promijeniti krvnu sliku ekipe, počeli su igrati i postali su jedna stvarno jako dobra ekipa. Nakon velike pobjede nad Hajdukom siguran sam da su puni samopouzdanja, ali nas se isto nešto pita, igramo doma pred svojim navijačima, dat ćemo sve od sebe i pokušati uzeti tri boda.
Sutra će biti drugačija utakmica za njih nego kad su igrali protiv Hajduka, mi smo malo agresivniji prema naprijed i sigurno će morati promijeniti stil igre.
Očekujem tešku utakmicu i sigurno da moramo biti na 100%, jer kad dajemo sve od sebe možemo pobijediti bilo koga. Što se naše ekipe tiče, nakon pauze malo smo izgubili ritam, ali ekipa trenira jako dobro, svi momci su spremni, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo sutra na Drosini, kaže Ante Erceg.
#ForzaIstra