Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 30. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Dinamom, koja je na rasporedu u subotu 22. travnja, s početkom u 17:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Darwin Matheus.

Nakon nekoliko gostujućih utakmica, napokon igramo doma, i to jednu dobru utakmicu sigurno. Ovo će biti borben susret s najboljom ekipom lige. Promjenom trenera su svakako dobili novu energiju, brzinu, natjecateljski duh. Mi smo u zadnjih nekoliko kola u dobroj uzlaznoj putanji, pa se tako nadam da ćemo i ovu tešku utakmicu dobro odraditi. Na ogledu s Varaždinom smo bili u odličnoj formi, čak i s igračem manje smo ih uspjeli spriječiti da zapucaju prema našem golu. Iurie je odigrao kvalitetno u tom susretu, ali još postoji dosta prostora da napreduje i prilagodi se. Ja sam ove sezone izvrtio više puta sve igrače, ne znam tko još od trenera toliko mijenja – mislim da sam do sada svim igračima dao priliku, znaju da imaju moje povjerenje i znaju da je to njihova šansa koju su zaslužili. Drago mi je da se mogu osloniti na sve svoje igrače. Što se tiče sutrašnje utakmice, Dinamo će sigurno stvarati pritisak, biti agresivan i težiti svojoj igri. Moji su igrači svi svježi i spremni, računam i na Darwina, Lisicu, Blagojevića; njihova minutaža mora u početku sada biti manja, obzirom da se vraćaju od bolesti, odnosno ozljede. Također, jučer smo jedan dio treninga odradili na glavnom terenu i mogu reći da ima više trave i zelenije je, što znači da se stanje travnjaka popravlja. Sutra nas svakako čeka dobra utakmica, izjavio je trener na konferenciji.

Osjećam se potpuno spremno za sutra. Ovaj smo tjedan marljivo trenirali, a i u prijašnjim utakmicama smo pokazali da kada vjerujemo u sebe i u našu ekipnu snagu, uvijek rezultatski završimo dobro, pa tako i vjerujem da će biti sutra. Ta zadnja utakmica s Dinamom će mi ostati u posebnom sjećanju, obzirom da sam zabio taj pobjednički gol. Uvijek kada igram, želim pomoći ekipi što više mogu i vjerujem da sutra to mogu ponoviti, a nadam se i gol. Za mene postoji još prostora za napredak na treninzima te mislim da ću s vremenom i više pohvatati trenerove zamisli i prilagoditi se na ligu. Za mene je ovaj način igre drugačiji nego što sam igrao do sada – težimo više posjedu lopte i želimo doći do posljednje trećine kroz igru. Mislim da sutra možemo ići po tri boda, a kao najveću osobinu ekipe bih izvdojio zajedništvo. To nisam još nikada doživio u ovom intenzitetu, svi smo jednaki i radimo za isti cilj, to me se posebno dojmi. Ovdje u Puli, odnosno Medulinu mi je ugodno, drago mi je što su došli ljepši dani jer mogu prošetati i izaći u mirnoći na zrak, izjavio je Darwin.

#ForzaIstra