Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 25. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s HNK Goricom, koja je na rasporedu u petak 10. ožujka, s početkom u 17:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Tomislav Duvnjak.

U petak očekujemo tešku utakmicu s protivnikom koji je u dobrom trenutku. Promijenili su i trenera i neka lica unutar momčadi i puno su jači nego prije. Svakako se dobro natječu u utakmicama, pa znam da neće biti laka utakmica za nas, ali idemo s nadom prema najboljem rezultatu. Ante je dobio po meni prestrogu kaznu, ali mi smo najjači kao momčad i to je naša najbolja karakteristika. Unatoč svemu ćemo se postaviti, nastaviti igrati dobar nogomet i djelovati kao zajednica. Imamo napadača poput Bakrara ili Josipovića, te vezne ili krilne igrače koji također mogu zabiti. Nisam zabrinut jer znam da imamo igrače koji čekaju svoju priliku. Moramo biti više odlučni u zadnjoj trećini i radimo na tome da stvaramo više šansi, pa još ”samo” lopta mora ući. Za Goricu smatram da nije još gotova.. Trener Sopić donio je Gorici jednu novu dimenziju i imaju stvarno neke odlične igrače poput Fućka, Mitrovića, Pršira te mnogih drugih agresivnijih. Tomislav je spreman i vjerujem da če igrati od prve minute, što je i logično obzirom da Petrusenka nažalost nema zbog kartona. Na kraju opet, za nas nije bitno kako će se oni postaviti već kako ćemo mi igrati i pokušati napraviti ono što i uvijek radimo, rekao je trener Garcia na konferenciji.

Dobro se osjećam i jedva čekam utakmicu u petak. To će biti moj prvi start u drugom dijelu sezone. Gorica je možda imala malo nesreće te su mijenjali trenere i igrače, ali od njih stvarno očekujem čvrst stav. Došli su s novim ambicijama i žele se maknuti s te pozicije, ali mi idemo dalje svojim putem. Što se dogodilo protiv Rijeke bilo je malo nepotrebno, te unatoč svemu ekipa je u dobrom raspoloženju i idemo dalje, koga nema bez njega se može i mora. Igramo lijep nogomet i lopta možda nekad ne uđe u gol i zato trebamo malo više ipak šutirati po golu u zadnjoj trećini. Krizmanić, Bralić, Petković, Julardžija…sve su to dobri igrači, moramo biti spremni na sve, Gorica će se sigurno baciti na glavu. No, lopta je okrugla i nadam se da će bodovi doći ovdje u Pulu. Ekipe na sredini tablice se gužvaju s bodovima, svi su jedni za drugim, svaka pobjeda i izjednačena utakmica znači i mijenja poredak. Spreman sam 100% i mogu odigrati koliko minuta će biti potrebno u petak – nisam ispao iz ritma nakon ove kraće borbe s alergijom, jer sam nastavio trenirati u Zagrebu. Na treninzima je sve super, i dalje je dobra atmosfera i ja sam uvjeren da ćemo pobijediti i donijeti sva tri boda ovdje. Volio bih svaku utakmicu od sada da posvetimo Anti jer on je zabio 9 golova i moramo to cijeniti, izjavio je Tomislav.

#ForzaIstra