Danas se održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja novih igrača Istre 1961. Na konferenciji za novinare prisustvovali su sportski direktor g. Dario Dabac i igrači Damjan Daničić i Miroslav Iličić.

 

Damjan Daničić dolazi iz Dinama na posudbu na godinu dana i mladi je reprezentativan Srbije, s iskustvom igranja u HNL-u. Dečko kojeg smo tražili i kojeg smo htjeli, mislimo da ćemo po lijevoj strani s njim dobiti brzinu, dominaciju i centaršut. Miroslav Iličić dolazi iz Belupa, dijete je HNK Rijeke. Jako mi je drago da se odlučio doći k nama. Mislim da smo u Miri dobili prije svega fantastičnu osobu, jednog mladog dečka koji zna što želi. Konkurirat će na poziciji centralnog napadača i polušpice, a mislim da može igrati i krilnoga. Njegov razvoj je išao preko Rijeke i Orijenta, do Belupa. Izuzetno smo sretni što su dečki s nama, poručuje Dario Dabac.

S treninzima smo krenuli prošle nedjelje s uvodnim ritmom polako, ove nedjelje se već ozbiljnije radi, teži su treninzi. Atmosfera na treningu je odlična kao i van terena, prvi dojam je odličan, kaže Damjan Daničić.

Zahvalio bi se ljudima iz kluba što su mi pružili šansu, posebno g. Dabcu koji je od prvog razgovora pokazao želju da dođem ovdje. Iznimno sam sretan i odlično sam se snašao u ekipi, u svlačionici je odlična atmosfera za što se nadam da ćemo pokazati i na terenu tijekom sezone, kaže Miroslav Iličić.