Danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja novog trenera Istre 1961. Na tiskovnoj konferenciji su prisustvovali sportski direktor Saša Bjelanović i trener David Català.

Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dovesti novog trenera koji će nam sa svojom vizijom nogometa sigurno pomoći da krenemo u smjeru kojem želimo, da imamo jednu stabilnost i rasterećenost koja nam sigurno treba u ovom trenutku.

G. David Català ima sve kvalitete koje će pridonijeti da se Istra stabilizira i diže kao klub, kako organizacijski tako i na planu igre. Vremena je malo, tu smo da treneru maksimalno pomognemo. Trener je izuzetno motiviran, a mi s optimizmom gledamo na nastavak prvenstva, izuzetno smo zadovoljni i igrači su ovime dobili referentnu točku iz koje će se moći razvijati, poručuje sportski direktor Saša Bjelanović.

Sretan sam i zahvalan sportskom direktoru i upravi što su me odabrali da vodim ovaj projekt i da budem trener prve ekipe Istre 1961. Za mene je to iznimna čast, mislim da mogu dati puno ekipi i vrlo sam uzbuđen. Jučer smo odradili prvi trening i već sad vidim da možemo zajedno napraviti velike stvari. Moj cilj je izvući najbolje od svakog igrača, odmah me impresionirala raspoloživost igrača, način na koji treniraju… vidi se da žele napredovati i da se žele natjecati, a to je za mene najbitnije. Svi igrači kreću od nule i svi imaju jednake šanse, bitno je koliko će se dokazati, no svi koji se budu trudili i davali sve od sebe, igrat će.

Imam jasnu viziju igre. Želim da ekipa igra napadački, ali realnost je da je ekipa prošlih utakmica primila puno golova, stoga moramo poraditi na obrani.

Mislim da je bitno vratiti samopouzdanje igračima, što je samo pitanje vremena. Odradili su odlično prošlu sezonu i cilj je vratiti tu atmosferu. Pred nama je teška utakmica sa Slavenom, sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uzeli tri boda i vratili samopouzdanje ekipi na taj način, poručuje trener David Català.

#ForzaIstra