Danas se održala tiskovna konferencija povodom početka Dana nogometa Branka Bubića. Na konferenciji su sudjelovali g Branko Devide Vincenti, predsjednik Istre 1961, g Jesus Pizarro, predstavnik La Lige, te g Alberto Fernandez, predstavnik Baskonia grupacije. Nakon uvodnih riječi i predstavljanja, uslijedilo je i kratko predstavljanje projekta te sportske namjere španjolskih predstavnika s našim klubom i hrvatskom ligom. Cilj ove suradnje jest stvaranje odnosa između hrvatskim i španjolskih nogometnih klubova i profesionalaca, te pozitivan utjecaj na razvoj mladih igrača, posebice na području Istre.

Pozdrav svima i hvala na dolasku na prezentaciju ove manifestacije. Kao što vidite iz samog imena, ovo smo organizirali u čast ikoni i velikoj legendi našeg kluba i istarskog nogometa – Branku Bubiću Bubi. Branko Bubić je ostavio duboki trag u našem klubu te je naša namjera da ovaj događaj postane tradicija, te osim turnira za djecu, naš fokus je i na edukaciji stručnih osoba. U budućnosti se nadamo da ćemo nadograditi ovu manifestaciju, s primjerice semanarima za fizioterapeute, skaute, marketinške stručnjake i sličnim. Ovaj se događaj odvija u suradnji s LaLigom i Deporitvo Alavesom, na čemu smo zahvalni. Ovo je prvi put da LaLiga organizira događanje u Hrvatskoj i sretni smo što smo im baš mi otvorili vrata! – izjavio je g Devide Vincenti na konferenciji.

Najprije, hvala g Branku, Nk Istri i Deportivo Alavesu na odazivu. Od svih kolega ovdje u klubu čujem izrazito pozitivne i lijepe riječi o Branku Bubiću, te smo izrazito sretni na ovoj suradnji. LaLiga je došla ovdje ostvariti suradnju s ova dva kluba kako bismo proširili svoja znanja i ciljeve internacionalno, a napokon smo dobili i priliku uključiti se u Hrvatsku i njezin nogomet, posebice u Istri. Došli su i treneri iz Španjolske koji već sada na terenu treniraju s djecom, a sutra nas očekuje i turnir. Ova inicijativa nas se veoma dojmila i nadamo se da ćemo iduće sezone moću nastaviti i nadograditi sam događaj, obratio se g Pizarro medijima.

Dobro jutro svima, užitak je biti ovdje. Nama iz Baskonie je veoma bitno što smo uspjeli ostvariti ovu suradnju. Upravo ovakve organizirane aktivnosti će pomoći i nama da postanemo vidljiviji u svijetu, a primarno ostvarimo pozitivan utjecaj na mlade igrače u ovoj regiji te njihov razvoj. Voljeli bismo ovaj projekt nastaviti raditi i više razvijati svake godine, izjavio je g Fernandez.

#ForzaIstra