[:hr]Pripreme Istre 1961 su u punom jeku, momčad se polako okuplja, a trener Darko Raić-Sudar čini sve što je u njegovoj moći kako bi pripremio momčad za prvenstvo koje počinje za desetak dana. Zeleno-žuti su kasno krenuli u pripreme, uz puno nepoznanica i s nesigurnom budućnošću, a momčad se s vremenom rasipala. Jedan od rijetkih igrača koji je ostao u Puli je Nikola Prelčec, domaći dečko s kojim smo popričali o dosadašnjem tijeku priprema i situaciji u klubu. – Eto, napokon smo krenuli i za sada su dojmovi pozitivni. Ima nas malo od prošle polusezone, ali nam se vratio Iveša i uz nekoliko drugih igrača koji će nam se priključiti mislim da ćemo imati dobru ekipu. Kaže Nikola koji je u utorak asistirao povratniku Ottochianu za pogodak na prvoj pripremnoj utakmici Zeleno-žutih protiv Dragovoljca.

Iako je neizvjesnost i dalje prisutna, Prelčec je istaknuo kako su igrači i trener htjeli krenuti s pripremama koji su pre više kasnile. – Čuli smo se mi igrači međusobno te s trenerom i odlučili da se svi vratimo na Drosinu i krenemo s pripremama, da na neki način pokrenemo klub i tako dobijemo nešto vremena kako bi se pronašao novi vlasnik. Rekao je Nikola koji u zimskoj pauzi nije lječnario. – Trenirao sam i igrao mali nogomet tako da nisam ispao iz forme.

Iako je Prelčec mogao napustiti klub tijekom zimske stanke, odlučio je ostati i s ostalim suigračima krenuti u trening. – Imao sam neke ponude koje ipak nisam htio prihvatiti. U jednom trenutku sam mislio kako stvarno neće biti ništa od svega toga, od opstanka kluba, ali sam se na kraju čuo s trenerom i ostalim suigračima i odlučio kako ću ipak ostati. Kaže Prelčec i nastavlja. – Svjesni smo kako će ovo biti jako teška polusezona, ali nema nam druge nego trenirati i igrati utakmice koje su pred nama. Za dva, tri mjeseca se nadam da ćemo moći pričati o stabilnom klubu i izborenom ostanku u ligi. Zaključio je Nikola, a i mi se priključujemo njegovim nadanjima i željama.[:]