[:hr]U press centru pulskog gradskog stadiona održana je press konferencija na kojoj su predstavljena četiri nova igrača Istre 1961, Dino Halilović, Marin Grujević, Mohammed Okechukwu Aliyu i Dejan Maksimović. Osim Okechukwua, svi igrači su odradili pripreme s novom ekipom i spremni dočekuju novo prvenstvo koje starta ovog vikenda u Zagrebu. Međutim, od novih igrača Halilović neće imati pravo nastupa jer se još čekaju papiri iz Udinesea, dok Matyazh nije mogao prisustvovati predstavljanju jer je morao hitno u Ukrajinu.

Javnosti se predstavio Marin Grujević, novi desni bek koji je zadovoljio trenerove kriterije i potpisao ugovor s pulskim prvoligašem. – Tjedan dana sam bio na probi u Istri 1961 prije tri godine, ali tada nije bilo mjesta za mene jer su neki Brazilci taman dolazili u klub. Ovo je moj drugi pokušaj i sretan sam što sam došao u Istru. Zreliji sam i sigurno bolji, imam puno više utakmica u nogama i iskustva. Rekao je Grujević i nadodao. – Želja mi je nametnuti se treneru i pokazati se Puli u što boljem svijetlu. Prošli smo dobre pripreme i pokazali smo da možemo igrati sa svakim.

Priliku za seniorski nogomet dobio je i Dino Halilović, 19-o godišnji Zagrepčanin. – Ovo je moja prva seniorska sezona pa mi je zato želja nametnuti se treneru, odigrati što više utakmica i skupiti što više minuta na terenu. U Italiji zadnje dvije sezone sam dosta napredovao, pogotovo na planu taktike i defenzivne igre tako da smatram da odlazak u Italiju nije bila pogreška. Rekao je Halilović koji u svlačionici od ranije poznaje Vladimira Burića. – Svlačionica je odlična, dečki su vrhunski i stvarno su me sjajno primili. Mogu reći da se osjećam odlično ovdje. Trenutno igram na poziciji zadnjeg veznog i stvarno mi paše. Mogu se ubacivati prema naprijed, ali obavljati i defanzivne zadatke.

Nekoliko riječi o pripremama i nadolazećoj sezoni je rekao i Dejan Maksimović, ofenzivni veznjak koji se tijekom ovih priprema pokazao u odličnom svijetlu. – Sagledamo li ove priprema možemo reći da bi ovo mogla biti dobra sezona za NK Istru 1961. Momci su me stvarno odlično priliku i imam osjećaj da sam ovdje već duže vremena. Liga mi je poznata pošto smo si prvi susjedi, a prilikom dolaska i upoznavanja grada i nove sredine mi je pomogao Renato Gojković kojeg poznajem iz mlađih selekcija BiH reprezentacije.

Jedini od četvorice predstavljenih igrača koji na žalost nije odradio dobar dio priprema je Nigerijac Okechukwu. – Na žalost se odužilo s papirima iz Splita i vizom tako da nisam mogao biti s momčadi na pripremama. Jako sam zadovoljan što sam stigao u Pulu i siguran sam da ćemo ove sezone napraviti vrlo dobar rezultat. Rekao je novi krilni napadač Istre 1961.[:]