[:hr]U srijedu je u hotelu Park Plaza Histria u Puli održano predstavljanje Nikea, novog tehničkog sponzora Istre 1961 te četiri igrača koji su ovo ljeto potpisali ugovore i pojačali redove pulskog prvoligaša. Na konferenciji za tisak su uz zamjenika izvršnog direktora Seada Karaselimovića bili i novi igrači Dejan Polić, Goran Roce, Valentino Stepčić, junior Ivor Ljubanović te kapetan momčadi Vanja Iveša.

Na početku konferencije za tisak je riječ preuzeo zamjenik izvršnog direktora Sead Karaselimović koji je nešto više rekao o suradnji s Nikeom. – S ponosnom mogu objaviti da je od 1. srpnja 2016. NK Istra 1961 započela suradnju s Nikeom, najvećim proizvođačem sportske opreme na svijetu. Kao što su svi mogli primijetiti u novim dresovima smo odigrali već nekoliko pripremnih utakmica u Sloveniji, ali ovom prilikom želimo i službeno prezentirati javnosti nove dresove. Rekao je Karaselimović i nadodao. – Uz dvije garniture dresova s kojima smo već igrali, postoji i treća garnitura sa žutom majicom, zelenim hlačicama i žutim štucnama u kojoj će naši nogometaši igrati Kup i ostale prigodne utakmice. Što se samog ugovora s Nikeom tiče, suradnja je potpisana na četiri godine.

Karaselimović se osvrnuo i na igrače koji su ovom prilikom predstavljeni javnosti. – Drago nam je i službeno iskazati dobrodošlicu novim igračima koji su došli u klub. Kao što ste vidjeli, u Istru je stigao veliki broj igrača koji je potekao s istarskog područja i sigurni smo da su ovi igrači sretni što su se vratili u svoj klub. Ovaj klub je klub igrača sa svih područja, ali ipak prvotno klub igrača iz Istre. Dobrodošlicu svakako želimo i novom tehničkom direktoru Igoru Žikoviću. Mislim da smo pokazali i potvrdili svoju predanost ideji da u klubu veliku ulogu igraju kvalitetni ljudi iz cijele Istre. Rekao je zamjenik izvršnog direktora i za kraj nadodao nekoliko riječi o prijelaznom roku. – Još uvijek nismo zatvorili vrata što se tiče nogometnog “mercata” i svakako ćemo reagirati u slučaju igrača koji će biti stvarna pojačanja. Ovi dečki koji su odradili pripreme su pokazali jednu kvalitetu, veliku predanost svome klubu i veliku borbu na utakmicama i treninzima u Sloveniji i Austriji.

Nakon predstavljanja Nikea su na red došli igrači koji su rekli nekoliko riječi o sebi, dok je ponešto nadodao i kapetan Vanja Iveša. Rekorder po broju nastupa u dresu Istre 1961, Iveša je ove sezone dobio veliku konkurenciju. Naime, Goran Roce je skupio tek deset nastupa manje od Iveše pa će biti zanimljivo gledati “utrku” dvojice Zeleno-žutih koji su istaknuli da im je osim puke statistike ipak bitnije da ti nastupi budu i kvalitetni. Kako bilo, sezona koja počinje u subotu će pokazati hoće li vratar ili napadač na kraju sezone imati najveći broj nastupa.

Osim Iveše i Rocea koji se ipak dobro poznati pulskoj i istarskoj javnosti, te Stepčića i Polića s kojima smo već odradili razgovore i predstavljanja, na pressici je bio i mladi napadač Ivor Ljubanović. Iako još nije napunio 18 godina, mladi Ljubanović već je priključen seniorskoj momčadi i ove sezone će na leđima nositi broj 24. – Imam 17 godina, rođen sam u Zagrebu i prije dolaska u Istru sam igrao u Hrvatskom dragovoljcu. Rekao je Ivor i nastavio. – Prošlu polusezonu sam stigao u Pulu te sam igrao za juniorsku momčad. Bio sam najbolji strijelac juniorske lige sa 16 postignutih golova, a na ovim pripremama sam priključen seniorskoj momčadi. Rekao je mladi napadač kojemu želimo lijepu budućnost i puno dobrih utakmica i golova u dresu pulskog prvoligaša.[:]