Danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja dvojice novih igrača Istre 1961, a to su povratnik Matej Vuk te Darwin Matheus. Na konferenciji je također prisustvovao i sportski direktor, g Saša Bjelanović te team manager Goran Roce.

Dobar dan svima, drago mi je vidjeti vas ovdje na zimskom prijelaznom roku. Uspjeli smo dovesti dva nova igrača. Jednog od njih već i znate, Mateja Vuka, kojeg smo htjeli dovesti već i preko ljeta no evo ga sada ovdje. To vam govori već o kvalitetama koje smo prepoznali u njemu i to je igrač na kojeg Istra može računati duži period, a svojim karakteristikama će nam svakako pomoći. S druge strane imamo Darwina Matheusa, mladog venezuelanskog igrača koji dolazi iz Atalantine druge momčadi – ofenzivac koji može pokriti i više napadačkih pozicija. Veoma je dobar u manjim prostorima, tehnički potkovan, osobito je dobar kod otvaranja prostora i igre. Obojica su potpisali ugovore na duži period te na njih računamo da će opravdati povjerenje koje imamo u njih, obratio se g Bjelanović.

Pozdrav svima, ja sam Matej Vuk! Meni najviše odgovara pozicija krila i ”10ka” iza špice. Zbilja mi je drago da sam došao ovdje i moj osobni cilj je da igram dobro i da budem sretan sa svojim izvedbama. Okrećem novu ploču dolaskom ovdje i nakon pauze mi samopouzdanje nije palo, a do početka prvenstva smatram da ću biti potpuno spreman. Nedostajao mi je nogomet i kad sam stao na teren u subotu osjećao sam se sretan kao dijete. Shvaćam od trenera što želi i polako usvajam njegovu viziju, a inače volim taj ”španjolski” stil nogometa s puno paseva, stvaranja prostora i slično. Svi u ekipi su me odmah prihvatili, kako stara – tako i nova lica, te se osjećem kao da nisam ni otišao! Moji cilj je utakmicu po utakmicu biti što bolji i vrijedno trenirati, a rezultat će pratiti, izjavio je Matej.

Lijep pozdrav prisutnima. Stigao sam ovdje napredovati kao igrač i da se predstavim u Hrvatskoj te u europskom nogometu. Smatram da mogu pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate u nastavku prvenstva. Ovo mi je prvi put u Europi, a ovdje u klubu je pozitivno što su trener, dio stožera i neki igrači sa španjolskog govornog područja obzirom da engleski još učim. Ekipa mi se čini organizirana na terenu te se igra nogomet visokog intenziteta, što mi se veoma sviđa. Moj cilj je postići konstantu u svojim izvedbama na terenu i da se pokažem u što boljem svjetlu te da pomognem ekipi kako god mogu, rekao je Darwin na konferenciji.

#ForzaIstra