Danas se održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja novih igrača Istre 1961. Na tiskovnoj konferenciji su prisustvovali sportski direktor Saša Bjelanović i igrači Eric Björkander i Terrence Douglas.

Izuzetna mi je čast predstaviti nove članove Istre 1961, a to su Eric Björkander i Terrence Douglas.
Ono što je važno naglasiti je da s oba igrača podižemo kvalitetu naše momčadi, nije ih bilo lako dovesti, a s njima smo dobili izuzetnu kvalitetu. Eric sa svojim iskustvom i liderskim osobinama može donijeti kvalitetu obrani, a Terrence je mlad igrač koji je prošao akademiju Ajaxa i prošle godine igrao u drugoj nizozemskoj ligi, u njemu je veliki potencijal.
Oboje će nam sigurno pomoći u onome što mi želimo; slijedimo  nekakvu strategiju, da u momčadi imamo mix iskustva i potencijala, njih dvojica su očiti primjer toga što nam treba, poručuje sportski direktor.
Prvi tjedan je iza mene. Dečki su bili izuzetno prijateljski raspoloženi i dobro su me prihvatili. Sviđa mi se i Pula kao grad. Sad mi je cilj što bolje upoznati ekipu i radujem se sezoni. Od ove sezone očekujem da će biti dobra, da ćemo imati kvalitetu kao tim. Dobre igrače i trenere imamo, vjerujem da ćemo igrati dobar nogomet i pokazati navijačima da smo dobra ekipa. Počeo sam svoju karijeru u prvoj švedskoj ligi, gdje sam igrao pet godina, nakon čega sam nastavio u Turskoj Superligi gdje sam bio zadnje dvije godine. Sad sam ovdje, mislim da je drugačija liga, ali čini mi se sve lijepo organizirano i mislim da se u Hrvatskoj igra dobar nogomet, kaže Eric Björkander.
Sviđa mi se činjenica da imamo istu ideju igranja, svi se trude pomoći novim igračima da se uklope i da se što bolje snađu na terenu.
Svoju karijeru započeo sam u lokalnom klubu u Amsterdamu, a nakon godine dana nastavio sam u akademiji Ajaxa i nakon toga sam igrao u drugoj nizozemskoj ligi. Na zadnjoj utakmici moglo se vidjeti da je nogomet u hrvatskoj ligi puno više “fizički” i intenzitet je jači.
Moje prednosti koje bi istaknuo su tehničke sposobnosti s loptom, znam ostati miran pod pritiskom i mislim da se po tome mogu izdvojiti, poručuje Terrence Doglas.
#ForzaIstra