Prošli smo tjedan posjetili divne ljude iz sportske udruge slijepih Učka u Puli, povodom obilježavanja međunarodnog dana bijelog štapa (15. listopada)!  Ugošćeni od strane g Zlatka Kuftića, izvršnog direktora sportske udruge, razgledali smo zajedničke prostorije, upoznali se sa prisutnim sudionicima, pa potom zasukali rukave i okušali se u elektronskom govornom pikadu za osobe oštećena vida sa povezom na očima.

Odigrali smo turnir sedam na sedam, a igrači su bili slijedeći: Kristijan Kopljar, Ivan Lučić, Vinko Petković, Jan Paus-Kunšt, Josip Brekalo, Lorea Compañon Larrañaga i  Paula Zbodulja. Voditelj pikado turnira je bio Zlatko Kuftić, sudac Anica Todorović, a logistika Samanta Holli, Nina Kadrić i Mihael Korpar. Natjecatelji pikado ekipe Udruge slijepih su bili: Martina Belić, Radenko Družetić, Terezija Gajski, Zlatko Kuftić, Milan Rojnić, Zlatko Sandrić i Saša Stanković. Rezultat je na kraju bio 7:0 za domaćine, uz pokazane zavidne vještine i fer play, na čemu smo im čestitali!

Na kraju našeg posjeta, gospodin Kuftić je svim igračima pojedinačno uručio medalje za prvo i drugo mjesto, s ugraviranim datumom i nazivom turnira, kako bismo zauvijek imali podsjetnik na ovo divno druženje i sportsko iskustvo.

Hvala na gostoprimstvu i vidimo se uskoro na revanšu! 💚💛

#ForzaIstra