Naše zeleno žute U17 igračice protekli su tjedan provele u društvu ženske seniorske ekipe Deportivo Alavesa u Vitoriji!

Lana Lovrić, Štefani Tomić, Hana Zuber, Nika Radolović i Ivona Oto vratile su se u Pulu pune dojmova s putovanja, a kako su se provele, skupa s trenerom Aronom Xhemajlijem, pročitajte u nastavku.

Djevojke su svakodnevne treninge odrađivale isključivo s prvom ekipom ženskog sektora DA-a, pod okom profesionalnog vodstva – glavne trenerice Andree Esteban, tri kondicijska trenera, dva trenera golmana te pomoćnim trenerom. Svi su treneri pokušali našim djevojkama pomoći prilagoditi se na razinu profesionalnosti pod kojom rade te pružiti im jedno kvalitetno nogometno iskustvo.

Dio treninga se održavalo u teretani s kondicijskim trenerima gdje su većinom zajedno radile lakše vježbice s loptom, u manjim koridorima da djevojke osjete koliko brzo same diktiraju tempo lopte. Također su im napravljeni i pregledi kod fizioterapeutkinje koja im je dala savjete, nakon kontrole cijelog tijela, na čemu da više porade kako bi smanjile mogućnost ozljede. Osim toga, doktor kluba je bio cijelo vrijeme na raspolaganju curama i obavio s njima i stres-test za najbolju procjenu stanja svake pojedinačno.

Osim sportskih obaveza, ekipa DA-a je naše djevojke odlučila odvesti i u razgledavanje grada Vitorije, pod vodstvom voditeljice ženskog sektora, Dafne Trivino, kao i kapetanice ženske seniorske ekipe i tri suigračice. Tijekom posjeta gradu obišli su centar grada pun kulture, te glavni trg Plaza de la Virgen Blanca gdje se svake godine održava tradicionalni festival Virgen Blanca.

Naše su zeleno žute s trenerom posjetile i utakmicu na stadionu Deportivo Alavesa Mendizorrotza, u kojoj su se susreli domaći Deportivo Alaves i ekipa Mallorce, a završila je rezultatom 1:1. Utakmica takvih razmjera i atmosfera na stadionu je bila uzbudljiva, no i emocionalna jer se mogao osjetiti ponos i ljubav koje grad nosi prema svojem klubu.

Tijekom posebnog posjeta cijelom stadionu i prostorijama, djevojke su dobile uvid u povijest nogometa njihove regije te vrijednosti koje cijene i nose na terenu. Osim toga, djevojke su napravile i izvidnica košarkaškoj areni Fernando Buesa, gdje su se svi zajedno spustili na parket i upoznali trenera za kondicijsku pripremu muške ekipe Baskonie Alaves, Nenada Njaradija, na čemu su veoma zahvalni! Razgledavanje su naši zeleno žuti okončali u sportskom centru Bakh, kompleksu za treniranje različitih sportova, rehabilitacije sportaša, wellnessa te ostalih potrebnih prostorija.

U slobodno vrijeme djevojke su s trenerom šetale, uživale te upoznale grad, ali i sebe međusobno te su izrazito zahvalne na stečenom iskustvu, na i izvan terena!
Dobro nam došli nazad u Pulu. 💚

#ForzaIstra