[:hr]Momčad Istre 1961 su u petak ujutro potpisom na ugovoru u trajanju od četiri godine pojačala dva mlada Portugalca. Radi se o Joaou Escovalu i Filipe Ferreijri koji su u redove pulskog prvoligaša došli iz druge momčadi Benfice.

Escoval je rođen 8. svibnja 1997. u Lisabonu, izdanak je škole nogometa Benfice i igra na poziciji stopera. U Matičnom klubu je nastupao do pred kraj juniorskog staža kada je na jednu sezonu prešao u momčad Casa Pia. Prošle je sezone igrao je u drugoj momčadi Benfice i skupio 16 nastupa.

Ferreira je vezni igrač rođen 26. listopada 1996. u Bombarralu, a kao i Escoval školu nogometa je prošao u Benfici. Tijekom juniorskog staža je jednu sezonu proveo u momčadi Casa Pia, dok je prošle sezone u dresu druge momčadi Benfice odigrao šest utakmica. Upisao je i pet nastupa za U-18 reprezentaciju Portugala.

Obojica su stigla u Pulu i odradila lakši trening u teretani, dok će u narednim danima raditi po posebnom programu s kondicijskim trenerom Perićem. Želimo im dobrodošlicu u Istru 1961 i puno sreće u zeleno-žutom dresu.

3[:]