[:hr]Vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu su u petak popodne na Drosini odigrali Istra 1961 i Inter u kojoj su gosti iz Zaprešića slavili 4:2. Iako su Puležani odigrali odličnu partiju, dvije minute “blackouta” početkom nastavka i dvojbene odluke suca Pejina pred kraj utakmice značile su i poraz u ovoj vrlo važnoj utakmici.

Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se u devetoj minuti kada je Inter u dva navrata ubacivao pred gol Iveše, ali su Zeleno-žuti uspjeli raščistiti. Istra 1961 je odgovorila dvije minute kasnije opasnom akcijom koju je pokrenuo Matei. Rumunj je probio po desnoj strani i ubacio za Jakića koji je bio sam na drugoj stativi, ali nije uspio naciljati vrata već je loptu poslao iznad gola.

Jakić se opet našao u dobroj situaciji za gol u 14. minuti kada je Matei ubacio iz kornera, ali je Jakić glavom loptu opet poslao preko gola. Bolja i hrabrija igra Istre 1961 se na kraju isplatila u 19. minuti kada su Zeleno-žuti poveli pogotkom Roce. Jakić je pokrenuo akciju i proigrao Ottochiana koji je proslijedio loptu za Rocea, a naš je napadač snažnim udarcem matirao gostujućeg vratara.

Roce je opet bio u centru pažnje u 22. minuti kada je bio blizu svog drugog pogotka. Bady je iskoristio dobru poziciju na desnoj strani i loptu uputio na drugu stativu gdje je natrčao Roce i pucao, ali mu je Mrmić pravovremeno ušao u udarac.

Gosti su se prvi put opasnije pojavili pred Ivešom nakon 27 minuta igre. Rak je naime ukrao loptu Ottochianu na sredini terena, sjurio se prema golu Istre i pucao, ali je Iveša dobro reagirao i loptu skrenuo u korner. Gosti su ponovno bili opasni u 34. minuti kada je Mazalović pucao glavom na ubačaj iz kornera, lopta je išla prema golu, ali ju je Matas s gol linije skrenuo u novi korner.

Zeleno-žuti međutim nisu dugo čekali na novu priliku koju su stvorili već u 37. minuti. Lijepi dupli pas Matasa i Mateija izbacio je našeg Rumunja u priliku za ubačaj, lopta je stigla do Rocea koji je vratio za Ottochian, ali je njegov udarac obranio Mrmić. Lopte je na kraju stigla do Badyja koji je imao prazan gol, ali je pucao mlako, dovoljno slabo da Mrmić bez većih problema ukroti loptu.

Gosti su pred kraj prvog poluvremena stvorili dvije izuzetno opasna kontre iz kojih su mogli napraviti puno, ali srećom po Zeleno-žute Iveša je bio na mjestu.

Sve dobro što su Zeleno-žuti napravili u prvom djelu prosuli su u samo dvije minute nastavka. U 48. minuti gosti su stigli do izjednačenja preko Blaževića koji se na prvu činilo da je bilo u zaleđu, ali sudac je ipak pokazao na centar. Tek što se krenulo sa sredine terena Zaprešićani su probili po lijevoj strani i ubacili za Andrića koji je bio u potpunosti sam pred Ivešom i glavom zabio za 1:2.

Grogiranim Puležanima trebalo je desetak minuta da dođu sebi i ponovno pohvataju konce igre. Proboji po bokovima su postajali sve češći te su tako Zeleno-žuti počeli ponovno konkretnije ugrožavati gol gostiju. Dvije lijepe akcije u 58. i 60. minuti ipak nisu urodile plodom. Ipak je u 63. minuti puno uspješniji bio Matei koji je iskoristio odbijanac i snažnim udarcem loptu od stative ubacio u mrežu.

U 73. minuti novi pokušaj Zeleno-žutih preko Ottochiana koji je loptu poslao pod gredu, ali je Mrmić skrenuo u korner. Puležani su nastavili s presingom na gostujući gol, a uz izraženi posjed lopte nerijetko su i prijetili golu Mrmića.

Pred kraj se dogodila dvojbena situacija pred oba gola. Prvo je lopta u ruku pogodila Komorskog, ali sudac je odlučio ne svirati kazneni udarac. Nekoliko minuta kasnije je sudac to ipak učinio, ali na drugoj strani, nakon intervencije Iveše. Uzaludno su Zeleno-žuti protestirali kod suca Pejina te je na kraju Andrić zabio s bijele točke. Odmah su Puležani krenuli po novo izjednačenje, ali im je na žalost Blažević nakon brze kontre zabio za 4:2.
Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Dejan Berger (Osijek) i Kruno Šarić (Županja).
Strijelci: 1:0 Roce (19′), 1:1 Blažević (48′), 1:2 Andrić (50′), 2:2 Matei (63′), 2:3 Andrić (90′-11m), 2:4 Blažević (90’+2′)
Žuti kartoni: Jakić, Iveša, Roce (Istra 1961) Prenga (Inter)

NK Istra 1961: Iveša, Matas, Jovičić, Prce, Pavić, Jakić (od 74. Maksimović), Vojnović, Matas, Bady, Ottochian (od 90. Prelčec), Roce.

Inter: Mrmić, Mamić, Blažević, Grgić (od 83. Komorski), Vukčević, Andrić, Prenga, Bosec, Rak (od 80. Haramustek), Mazalović, Šiljić (od 72. Dalić).[:]