[:hr]Porazom od Dinama su nogometaši Istre 1961 krenuli u novu sezonu. Iako su dečki odigrali vrlo dobru, hrabru utakmicu to na žalost nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Domaći nogometaši su tijekom susreta stvorili veći broj prilika od Puležana, a iskoristili su dvije. Prvo je u 22. minuti zabio Moro, a u 40. Benković. S druge strane su Zeleno-žuti često boravili pred Livakovićem, a imali su i dobar broj prilika koje nisu uspjeli iskoristiti. Pogotovo su opasni nogometaši Istre 1961 bili po bokovima gdje su Kitanovski, Gržan, Bertoša i Miloš pred gol domaćih poslali mnogo upotrebljivih lopti. Neovisno o porazu, naši dečki su pokazali vrlo dobru i napadačku igru koja svakako ohrabruje.

Trener Raić-Sudar za ovaj susret nije mogao računati na Pavića i Puclina koji su van pogona zbog ozljeda, a ni na Dina Halilovića za kojeg još nisu stigli papiri iz Udinesea. Svoje prve minute u dresu Istre 1961 su pak odigrali Dejan Maksimović i Ivan Matyazh koji su krenuli od prve minute te Marin Grujević koji je ušao pred kraj susreta. Svoje posljednje minute u Istri 1961 odigrao je Goran Paracki koji putuje za Novi Zeland gdje će nastaviti svoju karijeru.

Prva prilika na utakmici pripala je Istri u četvrtoj minuti kada je Matyazh bio u odličnoj poziciji za gol. Kitanovski je sjajno ubacio s desne strane za natrčalog ukrajinskog napadača koji je pucao glavom i natjerao Livakovića na zahtjevnu intervenciju.

Dinamovci su uzvratili u devetoj minuti preko Stojanovića koji je probio po lijevoj strani obrane Istre i ubacio u sredinu, ali se spriječio pravovremeno istrčali Ivušić. U narednih par minuta prvo je uslijedio dalekometni udarac Stojanovića, pa proboj Gržana i uzaludno traženje kaznenog udarca te na kraju pokušaj Benkovića iz daljine. Nastavili su Dinamovci napadati, a u 14. minuti probao je i Fernandes s 20-ak metara, no pucao je ravno u Ivušića, dok je Soudani par minuta kasnije pucao preko gola.

Istra 1961 je vrlo teško živjela u tim trenucima, a nakon mnogobrojnih pokušaja domaći su na kraju ipak stigli do vodstva. Ćorić je u opasnoj zoni dodao loptu Moru koji je s oko 25 metara pucao snažno i neobranjivo za Ivušića. Vodstvo Dinama moglo je biti kratkog vijeka jer se Bertoša u 25. minuti našao u sjajnoj prilici. Na ubačaj Maksimovića naš lijevi bek je pokušao atraktivno, ali nije uspio zaprijetiti Livakoviću. Novu priliku Istra 1961 je još jednom imala preko Matyazha kojemu je Kitanovski sjajno ubacio, ali je naš napadač na loptu išao mlako pa mu je Stojanović uspio ući u blok.

Vrlo hrabra i dobra Istra kapitulirala je na žalost pulskih navijača po drugi put u 40. minuti. Iz kornera je ubacio Ćorić, a Benković je pobjegao pažnji Gojkovića i glavom loptu poslao iza leđa Ivušića. Dinamovci su do povećanja prednosti stigli u fazi utakmice u kojoj su Puležani bili bolji protivnik na terenu.

Zeleno-žuti su odlično krenuli u nastavak susreta i u tri uvodne minute tri puta zaprijetili Livakoviću. Prvo je vratar Dinama na jednu dobru loptu stigao prije Kitanovskog, dok je u sljedećem napadu Maksimović lijepo proigrao Gržana koji je ciljao nebranjeni dio Dinamovog gola, ali je vratar domaćih uspio obraniti. U nastavku te akcije i Kitanovski je pucao, ali je lopta zapela u blok domaćih. domaćih. Dinamovci su u uvodnih 15-ak minuta drugog poluvremena rjeđe dolazili pred Ivušićem pa su većinom prijetili tek preko nepreciznih dalekometnih udaraca.

Zeleno-žuti su nastavili s aktivnom ofenzivnom igrom, ali su na drugoj strani terena ostavljali pre više prostora za opasne domaće napadače. Takav odnos snaga Dinamovci su mogli iskoristiti u 66. minuti kada je Soudani probio po desnoj strani razrijeđene pulske obrane i dodao za Hodžića koji je promašio prazan gol. Samo minutu kasnije Ivušić je morao spašavati svoj gol kada je Antolić pronašao Gojaka u srcu kaznenog prostora Istre. Do kraja susreta su obje momčadi pokušavale doći do gola te su na obje strane stvorene vrlo dobre prilike, ali preciznosti ipak nije bilo.[:]