[:hr]Nogometaši Istre 1961 su porazom u Rijeci završili polusezonu i 2016. godinu. Jedini strijelac na utakmici bio je Andrijašević u 37. minuti u utakmici koju su Riječani većim djelom kontrolirali, ali su Zeleno-žuti uz malo više sreće i preciznosti mogli doći do boda.

Trener Raić-Sudar za utakmicu s Rijekom je promijenio uobičajeni sustav 3-5-2, silom prilika zbog nedostatka važnih igrača. Svoju momčad je tako postavio u nešto defenzivnijih 4-2-3-1 s Milošem, Gojkovićem, Georgijevim i Bertošom u zadnjoj liniji i Parackim i Mitrevskim ispred njih. U vrhu napada je zaigrao Solomon, a u veznoj liniji Gržan, Stepčić i Prelčec.

Rijeka je od prve minute krenula s napadima na gol Ivušića te je odmah bilo jasno da će vratar Istre biti itekako zaposlen. Domaći su u prvih 15-ak minuta stvorili niz prilika i polu prilika u kojima su najopasniji bili Andrijašević i Bradarić.

Opsada gola Istre trajala je gotovo stalno, a Puležani su rijetko dolazili do daha. Međutim, dečki su vrlo koncentrirano odrađivali obrambene zadatke, a zgunusta formacija pred Ivušićem pravovremenim je reakcijama otklanjala veći dio opasnosti. U takvom odnosu snaga na terenu ofenzivna linija Istre nije mogla napraviti puno pa su dečki svega nekoliko puta uspjeli stići ispred Prskala.

Prvi put im je to pošlo za nogom u 26. minuti kada je Gržan izbjegao zaleđe i sjurio se prema kaznenom prostoru domaćih, ali njegovu povratnu loptu Solomon ipak nije uspio iskoristiti. U 34. minuti je pak Stepčić krenuo u opasnu kontru, ali je umjesto proigravanja suigrača pokušao lobom iznenaditi Prskala, što mu ipak nije uspjelo.

Iako su Zeleno-žuti dobro zatvorili sve puteve prema svom golu, domaći su u 37. minuti uspijeli pronaći način kako doći vodstva. Vešović je na lijevoj strani prošao Georgieva i dodao za Andrijaševića koji je uz nešto sreće ipak uspio loptu poslati iza leđa Ivušića.

U početnom djelu nastavka susreta se stanje na terenu nije puno promijenilo, ali su domaći ipak bili nešto manje opasni. Pokušavali su Riječani doći do gola, ali su obrana Istre predvođena odličnim Ivušićem svaki put bila na visini zadatka.

Zeleno-žuti su nešto bolje valadali situacijom nego u prvom poluvremenu pa su i češće dolazili pred Prskalom. U 71. minuti je tako Paracki iskušao svoj udarac, ali je s 20-ak metara pogodio ravno u Prskala. Pet minuta kasnije uslijedila je najbolja prilika na utakmici za Istru 1961. Solomon je na asistenciju Puclina izbjegao zaleđe i krenuo sam na Prskala, ali mu je vratar Rijeke pravovremeno istrčao i obranio mu udarac.

Rijeka je odgovorila opasnom akcijom u kojoj je prvo Andrijašević pogodio stativu, a u nastavku je Vešović pucao u blok Istre. Zeleno-žuti se nisu mirili s porazom te su pokušavali doći do željenog izjednačenja. Neloš pokušaj imao je Bertoša u 87. minuti kada je Prskalo uspio spasiti svoja vrata, a u posljednjoj sekundi je isti igrač iz dobre pozicije pucao snažno i neprecizno.

Završila je tako porazom 2016. godina za nogometaše Istre 1961 koji će krenuti kućama na odmor, a vratit će se u Pulu na okupljanje za pripreme krajem prvog tjedna nove godine.[:]