[:hr]Nogometaši Istre 1961 su pomalo nesretno poraženi od Olimpije u drugoj utakmici Istria Winter Cupa. U Umagu su dečki protiv jakog protivnika odigrali jednu solidnu utakmicu, vrlo dobru u defenzivnom djelu, a relativno mlaku prema naprijed. Iako su uspjeli stvoriti nekoliko prilika za gol, Zeleno-žuti ih nisu iskoristili, dok su spretniji bili protivnici koji su slavili kasnim pogotkom Zajca.

Zeleno-žuti su imali velikih problema u prvih 15-ak minuta za izaći iz svog prostora. U tom su razdoblju utakmice glavnu riječ vodili igrači Olimpije koji, unatoč velikom posjedu lopte, ipak nisu uspijevali doći do gola Iveše. Obrana Istre je vrlo dobro zatvarala prostor ispred svojih vrata, a kako je vrijeme prolazilo, tako se i ofenzivni dio polako budio. Stvorili su Zeleno-žuti nekoliko obećavajućih prilika preko Gržana, Bouhne i Đurića, ali bez učinka. Slično je bilo i na drugoj strani na kojoj su protivnici zaprijetili u nekoliko navrata, ali s još manjim učinkom.

U prvom djelu nastavka susreta je situacija bila slična onoj na početku utakmice. Olimpija je dominirala terenom, a Istra se discipliniralo branila. Dominacija se ipak razvodnila sredinom nastavka, ali Zeleno-žuti to nisu iskoristili. Obje momčadi su imale nekoliko prilika, a spretniji su bili Slovenci za koje je pred sam kraj susreta zabio Zajc iz gužve pred Ivešom.

Svoje prve minute u dresu Istre je odigrao Victor da Silva.

Strijelac: 1:0 Zajc (88′)

Olimpija: Vidmar, Čale, Mitrović, Kelhar, Fink, Zajc, Kronaverk, Kapun, Henty, Eleke, Matić. Još su igrali:

Istra 1961: Iveša – Gojković, Žižić, Jurkić – Trojak (od 58. Barišić), Zlomislić, Đurić, Vuković, Heister – Gržan (od 61. Da Silva), Bouhna (od 74. Repić).[:]