[:hr]Nogometaši Istre 1961 su na ovogodišnjoj premijeri na Drosini pretrpjeli neugodan poraz od Intera iz Zaprešića. Dvije pogreške u prvom poluvremenu rezultirale su s dva primljena pogotka, a “krvnik” Zeleno-žutih je još jednom bio Nestorovski koji je dvaput uspio nadmudriti Ivešu. Iako je Repić u 66. minuti pogotkom dao tračak nade svojoj momčadi, dečki nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Dvije greške Istre i dva gola Intera. Bio bi to sažetak prvog poluvremena u kojem su obje momčadi pokazale vrlo malo, uz tek nekoliko konkretnijih i razrađenijih prilika. Bolje su u dvoboj krenuli gosti koji su u prvih par minuta prijetili preko Nestorovskog i Puljića. Bila je to najava skorašnjeg vodstva gostiju koje je stiglo u 13. minuti utakmice. Nogometaši Intera su povukli kontru koju je neobranjivim udarcem završio Nestorovski.

Zeleno-žuti su odmah krenuli po izjednačenje i zaprijetili dvije minute kasnije kada je obećavajuću priliku udarcem završio Mihaljević. Lopta je međutim završila u bloku igrača Intera. Nešto bolju igru u narednih desetak minuta nogometaši Istre ipak nisu uspjeli oplemeniti pogotkom, već je još jednom stigla kazna za grešku obrane. Jurkić je u jednom duelu slabo reagirao, a to je iskoristio Nestorovski koji je još jednom preciznim udarcem nadmudrio Ivešu. Zeleno-žuti su do kraja poluvremena imalo sjajnu priliku za se vratiti u igru preko Jurkića. Stoper Istre je odlično pucao glavom, ali je Čović još boljim refleksom loptu skrenuo u korner.

Trener Panadić je na poluvremenu napravio dvije izmjene i na teren poslao Pamića i Da Silva, dok su u svlačionici ostali Mihaljević i Mišić. Na žalost, već u prvom sprintu je Pamić ostao ležati na travnjaku te je morao izaći iz igre. Trebalo je Istri desetak minuta da poveže konce igre i postane konkretnija. Seriju dobrih udaraca i akcija otvorio je u 55. minuti Vuković. Njegovu vrlo opasnu loptu je Čović uz puno muke uspio skrenuti u korner. Prijetili su zatim Repić i Da Silva, ali su oba pokušaja bila neprecizna. Ipak, novi pokušaj Repića nije bio neprecizan, već je doveo do smanjenja zaostatka i nadu za izjednačenjem. Iz kornera je ubacio Vuković, a Repić je glavom s desetak metara loptu poslao iza leđa Čovića.

Zaigrali su tada Zeleno-žuti puno otvorenije, napadali gol gostiju, ali su teško ulazili u priliku za nešto konkretnije. Takvo stanje na terenu dovelo je do ponešto viška prostora na polovici Zeleno-žutih pa se tako u dva navrata u prilici našao Bočkaj, ali je Iveša bio koncentriran. Nastavili su igrači Istre tražiti izjednačenje, a pred sam kraj susreta su stvorili i nekoliko vrlo dobrih prilika. Pucali su Repić iz daljine i Da Silva iz blizine, ali na žalost navijača Istre nije bilo preciznosti.[:us]Istra 1961 was defeated on the first match at the Drosina stadium in this year. Two mistakes of the Green and Yellows resulted in two goals by Nestorovski. Even if Repić scored a beautiful goal 25 minutes before the end of the match and the Green and Yellows managed to make some really good goal opportunities. they didn’t scored the second goal worth of a point.[:]