[:hr]Nogometaši Istre 1961 u nedjelju popodne su gostovali u Zagrebu kod Lokomotive. U ne pretjerano atraktivnoj utakmici pod kišom i na natopljenom terenu domaćini su slavili pogotkom Majera koji je zabio iz nategnutog penala u 55. minuti.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo pre više lijepog nogometa, a unatoč natopljenom terenu i kiši momčadi su ipak uspjele stvoriti neke vrlo opasne prilike. Domaći su bolje ušli u susret i u prvih desetak minuta su gotovo stalno bili pred golom Ćorića. Ipak, prvu pravu priliku u tim trenucima uspjeli su stvoriti Zeleno-žuti koji su moral povesti. Gotal je dobro primirio jednu dubinsku loptu i dodao za Grujevića koji je bio sam na tri metra od gola. Međutim, umjesto da iz prve loptu pošalje u prazan gol Grujević ju je prvo zaustavio i tako dao dovoljno vremena Šemperu da mu uđe u udarac i spasi svoj gol.

Zeleno-žuti su nakon uvodnih minuta podređenog položaja ipak uspjeli uspostaviti ravnotežu na terenu, ali bez konkretnijih prilika za gol. S druge strane Lokomotivini igrači su bili opasniji te su prijetili preko Krstanovića u 27. i Majera u 32. minuti. Posebno opasno bilo je posljednjoj minuti prvog djela kada se Šunjić izborio za prostor i pucao, ali je Ćorić spasio svoj gol.

U drugom poluvremenu se igralo nešto aktivnije, a domaći su bili ti koji su prvo zaprijetili u 53. minuti preko Majera i preko istog igrača stigli u vodstvo iz penala. Igrala se 54. minuta kada je Krstanović izbio sam pred Ćorićem, vratar Zeleno-žutih pravovremeno mu je ušao u udarac i izbio loptu, ali je sudac odlučio dosuditi penal kojeg je realizirao Majer.

Zeleno-žuti su pokušali doći do izjednačenja, pucali su Ofosu u 64., Puclin u 67. i Grujević u 69., ali njihovi pokušaji su bili neprecizni ili slabi. Probali su i Mitrevski i Kokorović iz slobodnih udaraca, ali ni u njihovim udarcima nije bilo preciznosti.[:]