[:hr]U relativno slabom svjetlu su se u kišnom Zagrebu u subotu popodne pokazali nogometaši Istre 1961 koji su protiv Lokomotive pretrpjeli šesti prvenstveni poraz. Domaći su u vodstvo došli u ranoj fazi utakmice što je u potpunosti usmjerilo utakmicu prema porazu Zeleno-žutih. Iako je Roce u 82. minuti dao nadu za pozitivnim rezultatom i unatoč činjenici da su Zeleno-žuti pred kraj utakmice bili bolja momčad na terenu, u Pulu su se vratili bez bodova.

Utakmica nije dobro počela za nogometaše Istre 1961. Nakon samo par minuta igre teren je morao napustiti ozlijeđeni Miloš, a već u desetoj minuti su domaći stigli do vodećeg gola. Ubačaj s desne strane i mlaku reakciju Gržana iskoristio je Rožman koji je nadskočio igrača Istre i zabio za vodstvo svoje momčadi. Nastavili su domaći i nakon gola napadati vrata Iveše, prijetili u nekoliko navrata i do gola stigli u 34. minuti. Ispala je tada obrana Istre i omogućila Doležalu da gurne Marića samog u prazan gol, što je napadač domaćih uspio iskoristiti za drugi pogodak svoje momčadi.

Zeleno-žuti, iako su imali veći broj udaraca po golu od domaćih nogometaša, nisu uspijevali konkretnije ugroziti vratara Lokomotive. Pokušao je u nekoliko navrata Solomon, jednom Stepčić, ali bez učinka.

Domaći su odmah na početku drugog poluvremena krenuli jako i stvorili odličnu priliku preko Marića koju je vrlo dobrom intervencijom otklonio Iveša. Zeleno-žuti su pak nastavili sličnom igrom kao i u prvom poluvremenu pa tako nisu i dalje uspijevali stvoriti gol priliku. Išlo je to za nogom pak Lokomotivi koja je u 58. minuti stvorila veliku gužvu pred Ivešom, a Zeleno-žuti su u nekoliko navrata morali spašavati svoj gol.

Malo živosti u redove Istre je svojim ulaskom u igru doveo Bouhna koji je, čim je ušao, opasno pucao po golu, ali je lopta zapela u bloku. U 65. minuti je probao i Mitrevskim na ubačaj iz kornera, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan. U 79. minuti je iz slobodnog udarca probao i Stepčić, ali je Zagorac opet bio na mjestu. Vratar Lokomotive ipak nije ništa mogao u 82. minuti kada je Bertoša krasnom uposlio Rocea koji je zabio za smanjenje zaostatka Istre. U 90. minuti je Istra imala indirektni udarac u kaznenom prostoru domaćih, ali je udarac Mitrevskog zapeo u gustom bloku Lokomotive.[:]