[:hr]Nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli stići do željenog pozitivnog rezultata već su u subotu popodne u Koprivnici pretrpjeli svoj deseti prvenstveni poraz. Tijek utakmice uvelike je usmjerio rani gol Pejića koji je zabio već u trećoj minuti utakmice. Konačnih 2:0 postavio je Ivanovski u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Trener Raić-Sudar na travnjak je poslao izmijenjenu momčad u kojoj nije bilo Ivušića i Escovala, dok zbog žutih kartona nisu mogli zaigrati Kitanovski i Halilović.

Tek što je počela utakmica, domaći nogometaši su ušli u rezultatsku prednost. Igrala se treća minuta kada je Vrljičak s lijeve strane ubacio za Pejića koji je zabio iz blizine. To je otprilike bilo to od domaćina u prvom poluvremenu koji je u idućih 45 minuta čuvao svoju prednost, a jedini pokušaj Koprivničanci su imali u 43. minuti kada je Purić iz daljine pucao pored gola.

Zeleno-žuti su s druge strane diktirali tempo igre i imali veći posjed, a bili su i kudikamo opasniji od domaćih nogometaša. Međutim, sve to nije pomoglo Puležanima koji do odmora nisu uspjeli stići do željenog pogotka. Prvi je bezuspješno pokušao Bertoša u 10. minuti iz velike daljine, ali puno je opasniji bio pokušaj Ofosua u 19. minuti kada je nakon proboja i udarca vratar domaćih morao spašavati svoj gol. Još bolju priliku Zeleno-žuti su stvorili u 31. minuti kada je Ofosu odličnom loptom izbacio obranu domaćih i gurnuo Jelavića u priliku, ali je naš napadač pucao slabo te mu je Marković uspio obraniti udarac.

Domaći su nakon te prilike Istre zgusnuli svoje redove pa je prostora na njihovoj polovici bilo još i manje. Ipak, Zeleno-žuti su u posljednjim sekundama prvog djela uspjeli stići do nove odlične prilike. Kokorović je ubacio iz slobodnog udarca na drugu stativu gdje je Vojnović glavom loptu poslao iznad gola. Šteta jer se odmah do Vojnovića Hadžić nalazio u boljoj poziciji, ali ga Aljoša nije vidio.

U nastavku susreta slični odnosi snaga kao u prvom djelu, s razlikom da su Zeleno-žuti još teže dolazili do gola Markovića. Domaći su pak iskoristili nešto otvoreniju igru Istre 1961 i u četiri minute, u 64. i 68. minuti povukli dvije jako opasne kontre. U 64. minuti je tako Bogojević iz blizine pogodio stativu, a četiri minute kasnije Bouadla iz odlične pozicije pucao u Ćorića. Zeleno-žuti su odgovorili udarcem glavom Gojkovića, ali su ipak propustili kazniti domaćina za propuštene prilike. Igrači Slavena imali su do kraja susreta još jednu sjajnu priliku preko Rebernika koji nije iskoristio, ali je to ipak učinio Ivanovski u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2:0. Osim novog poraza, da stvar bude gora Bertoša i Kokorović su dobili treće žute i tako neće biti na raspolaganju za jako važnu utakmicu protiv Rudeša.[:]