[:hr]Vrlo dobru utakmicu su u četvrtak popodne u Kranju odigrali nogometaši Istre 1961. Protiv novog ruskog prvoligaša Arsenala iz Tule je momčad Istre s puno mladih igrača bila većim djelom susreta izjednačena, a vrlo dobra obrana je kapitulirala pred sami kraj utakmice. Dečki su prikazanom igrom ipak zaslužili puno više od poraza.

Trener Panadić je na teren protiv ruske momčadi poslao igrače koji nisu igrali protiv Spartaka i one s manjom minutažom. Zaigrali su tako većim djelom mlađi igrači koji su se odlično suprotstavili novom ruskom prvoligašu. Pulski strateg je svoju momčad postavio u formaciju 4-4-2 s Kelmendijem, Hadžićem, Gojkovićem i Jurkićem u onrani. U vezi su zaigrali Burić, Prelčec, Medić i Bouhna, a u vrhu napada Ljubanović i Varela. Upravo su dva najisturenija igrača Zeleno-žutih u uvodnom djelu utakmice radili puno problema ruskoj obrani.

Prva konkretnija situacija je tako pripala Istri 1961 kada je u 7. minuti susreta Ljubanović dobro pustio loptu za Varelu, ali je Argentinac pucao neprecizno i iznad gola. Par minuta kasnije se i Ljubanović našao u dobroj poziciji, ali je mladi junior Istre pomalo sebično pucao po golu. Obrana Istre u tim trenucima nije dopuštala Rusima da se približe Ivušiću, a protivnicima je to prvi put uspjelo tek u 20-oj minuti utakmice. Bio je međutim to tek mlaki udarac kojeg je Ivušić lako ukrotio. Opasnije je ipak bilo dvije minute kasnije kada je Gorbatenko povukao kontru, a udarcem pored gola ju je završio Gorbanets.

Do kraja poluvremena su momčadi bile izjednačene, s po jednim pokušajem na svakoj strani. Za Istru 1961 je nakon proboja po sredini Bouhna pucao kroz šumu nogu, ali je vratar spriječio gol. Za Arsenal je pak u posljednjim sekundama poluvremena pucao razigrani Gorbanets, ali je Ivušić još jednom bio spreman.

Već nakon par minuta igre u drugom poluvremenu je nagomilani umor došao na vidjelo kod Zeleno-žutih koji su postali nešto sporiji. Samim time su Rusi, koji su na poluvremenu napravili sedam izmjena, preuzeli terensku inicijativu i kontrolu nad igrom. Stigle su tako u 56. i 61. minuti dvije dobre prilike i dva dobra udarca Ryzhkova koje je još boljim intervencijama obranio Ivušić.

Ulaskom Honga, Barišića i Jokića je igra Istre opet dobila na ritmu, a odnos snaga na terenu se izjednačio. Iako su Zeleno-žuti stvorili tri vrlo dobre prilike, dvije preko Jokića i jednu preko Collinsa, dečki nisu uspjeli zabiti. Na žalost, osvetilo im se to u 87. minuti kada je nakon velike gužve pred Ivušićem i odbijanca loptu u mrežu smjestio Steklov.

KRANJ – Športni park. Prijateljska utakmica, 7.7.2016., 18:00.
Gledatelja: 30

Sudac: Šmajc. Pomoćnici: Žunić i Ajdovec (svi Kranj).
Strijelac: 0:1 Steklov (87′)

Istra 1961: Ivušić – Kelmendi, Gojković, Hadžić, Jurkić – Prelčec (od 64. Hong), Medić (od 64. Barišić), Burić (od 64. Jokić), Bouhna (od 70. Collins) – Ljubanović, Varela.

Arsenal: Gerus, Aidov, Denisov, Sheshukov, Belgari, Forbes, Gorbanets, Gorbatenko, Vlasov, Burmistrov, Shevchenko. Još su igrali: Levashov, Gorbatiuk, Stolearenko, Adjoev, Ershov, Kaleshin, Steklov, Ryzhkov, Muhamedshin, Appaev.[:us]KRANJ – Športni park. Friendly match, 7/7/2016, 18:00.
Spectators: 30

Referee: Šmajc, Žunić i Ajdovec (all from Kranj).
Scorer: 0:1 Steklov (87′)

Istra 1961: Ivušić – Kelmendi, Gojković, Hadžić, Jurkić – Prelčec (od 64. Hong), Medić (od 64. Barišić), Burić (od 64. Jokić), Bouhna (od 70. Collins) – Ljubanović, Varela.

Arsenal: Gerus, Aidov, Denisov, Sheshukov, Belgari, Forbes, Gorbanets, Gorbatenko, Vlasov, Burmistrov, Shevchenko. Još su igrali: Levashov, Gorbatiuk, Stolearenko, Adjoev, Ershov, Kaleshin, Steklov, Ryzhkov, Muhamedshin, Appaev.[:]