[:hr]Nakon samo sedam minuta utakmice je bilo jasno kako će nogometaši Istre 1961 pretrpjeti šesti uzastopni poraz od momčadi Rijeke. Domaći su naime odlično ušli u utakmicu i s dva gola u petoj i sedmoj minuti u potpunosti usmjerili utakmicu. Po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri je utakmicu prve lige vodio Alen Šušnić koji svoji debi u prvoj ligi na žalost neće pamtiti po dobrome. Pomoćni trener Andreja Panadića je na klupi Istre kao privremeni trener proveo samo jednu utakmicu, a istu funkciju će obavljati i uz novog trenera Gorana Tomića. Šušnić nije mogao računati na kartoniranog Gržana i na Nikolu Žižića koji se razbolio dan prije utakmice. Čini se da je upravo nedostatak Žižića u obrani bio najveći hendikep za Zeleno-žute. Zadnja linija pulske momčadi je naime djelovala vrlo slabo u brojnim situacijama nogometaša Rijeke.

Domaći su puno bolje otvorili susret i od prve minute krenuli po gol. Rani pogodak mogao se naslutiti nakon samo par minuta igre kada su opasni Riječani pogodili stativu preko Gavranovića. Zeleno-žuti ipak nisu imali sreće u sljedećoj akciji kada je na ubačaj iz kornera Elez spustio za Gavranovića koji je iz blizine pospremio loptu u mrežu. Zeleno-žuti su krenuli u napad i brzo izjednačenje, ali čim su se malo otvorili je stigla kazna. Naime, samo dvije minute nakon prvog pogotka Rijeke Bezjak je iskoristio višak prostora u obrani Istre i iz brze kontre zabio za dvostruko vodstvo svoje momčadi.

Grogirana Istra je teško dolazila do daha, a prvu priliku je uspjela stvoriti tek u 18. minuti kada se Roce izborio za loptu. Međutim, Roce je iz neloše pozicije pucao preko gola. Bila je to na žalost tek jedna od rijetkih prilika za Istru 1961 koja je gotovo stalno bila pod pritiskom napada domaćih. Riječani su stalno stvarali opasne prilike što im je dopuštala pomalo zbunjena obrana Zeleno-žutih koja je djelovala vrlo nesigurno. Pokušao je trener promjenom sustava zatvoriti puteve prema Ivušiću, ali su Riječani i dalje relativno lako dolazili do prostora.

Uvodne minute nastavka susreta donijele su nešto drugačiju sliku na riječkom travnjaku. Činilo se kako su Zeleno-žuti preuzeli inicijativu i posjed lopte, zaprijetili su dečki odličnom prilikom preko Rocea, ali je sve to na žalost bilo kratkog daha. Još jedna neuvjerljiva reakcija u zadnjoj liniji Istre gurnulo je u priliku Gavranovića koji je svojim drugim pogotkom povisio na 4:0. Teško je bilo nakon četiri primljena pogotka očekivati pozitivnu reakciju igrača, ali je ona ipak stigla golom Rocea u 65. minuti. Probudili su se malo Zeleno-žuti i iskoristili mlaku igru Rijeke koja je očigledno bila zadovoljna visokim vodstvom. Dečki su povremeno uspijevali prijetiti Prskalu, ali do kraja susreta se rezultat ipak nije mijenjao.

Pred novim trenerom Goranom Tomićem je jako puno posla.[:]