[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u drugi dio prvenstva ušli porazom na Rujevici gdje je Rijeka slavila rezultatom 4:0. Domaća momčad je tijekom cijelog susreta bila bolja i konkretnija te je našim nogometašima pustila vrlo malo prostora. Rijeka je u vodstvo stigla u 33. minuti preko Puljića, a pitanje pobjednika riješila u 49. pogotkom Čolaka i u 56. pogotkom Črnica. Konačnih 4:0 postavio je Zuta par minuta prije kraja utakmice.

Domaćin je od prve minute preuzeo inicijativu na koju su Puležani odgovorili čvrstim blokom i brzom tranzicijom. Uspjeli su tako Zeleno-žuti u nekoliko navrata izaći i doći do pred gol Sluge, ali na žalost bez većeg učinka. Prva opasnija situacija na utakmici je pripala Rijeci i dogodila se u 16. minuti kada je Čuljak izbio pre kratko, a Puljić je snažnim udarcem loptu poslao tik uz drugu stativu gola Marijana Ćorića. Samo dvije minute kasnije domaći su imali još bolju priliku kada je u kontri Puljić proigrao Kvržića koji je sam pred Ćorićem pucao pored gola. Puljić je ponovno bio vrlo blizu gola u 28. minuti kada je s 11 metara neometan loptu poslao visoko preko gola. U 33. minuti ipak nije promašio, već je iskoristio dobru dubinsku loptu i s desetak metara zabio za 1:0. Iako je vratar Ćorić bio na lopti, udarac je bio pre snažan te mu je prošla kroz ruke. Zeleno-žuti su odgovorili minutu kasnije preko Jakića koji je solo prodor završio udarcem preko gola, a u potencijalno opasnoj situaciju pred golom Rijeke se našao i Vojnović koji je u skoku bio pre kratak.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Rijeka je nekoliko puta opasno stigla do gola Istre, a novi pogodak stigao je već u 49. minuti kada je Čolak pobjegao Prci i zabio za 2:0. Na novi gol trebalo se čekati samo sedam minuta. Črnic je prvo prošao Zgrablića, a zatim i Halilovića te s 20-ak metara uputio precizni i neobranjivi udarac za 3:0. Rijeka je nakon trećeg pogotka spustila gas i tako dala vremena i prostora Zeleno-žutima da stabilizira zadnju liniju i kvalitetnije zatvori puteve prema svom golu. Međutim, prema naprijed je i dalje bilo relativno skromno pa je izostala i konkretnija prilika za počasni pogodak. Za konačnih 4:0 pobrinuo se Zuta koji je u 89. minuti zabio iz slobodnog udarca.[:]