[:hr]Podjelom bodova je završila prva utakmice 23. kola MaxTV Prve lige. Na Drosini su se pred oko 1000 gledatelja sastali Istra 1961 i Slaven Belupo koji su odigrali borbenu utakmicu siromašnu prilikama. Trene Tot je na teren poslao očekivanu i najavljenu postavu koja ipak nije stigla doći do željena i vrijedna tri boda. Osvojenim bodom razlika između Zeleno-žutih i petoplasiranih Koprivničana ostala je ista i trenutno iznosi pet bodova.

Gosti su od prve minute preuzeli kontrolu nad igrom i držali je tijekom prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena. Upravo je i gostima pripala prva prilika na utakmici kada je Katić na drugoj stativi pucao ravno u Ivušića. Zeleno-žuti su u tim trenucima većinom preskakali igru i dubinskim loptama pokušavali iznenaditi visoko postavljenu obranu Koprivničana. To im je i uspjelo u 15. minuti kada je Puclin nanizao par igrača gostiju i dobro uposlio Rocea. Napadač Zeleno-žutih je pucao i svladao Blaževića, ali je loptu koja je išla u mrežu uspio izbiti Katić.

Gosti su uzvratili neiskorištenom prilikom Stevanovića koji je iz neloše pozicije pucao visoko preko gola. U sličnoj situaciji se tri minute kasnije našao Solomon, ali je njegov udarac bio slab. Razdoblje nešto aktivnije i zanimljivije igre pred oko 1000 okupljenih gledatelja završilo je slobodnim udarcem Rocea koji je u 26. minuti loptu poslao pod gredu, ali se spriječio Blažević dobrom intervencijom. Igra se tada većim djelo preselila na sredinu terena, uz sporadične pokušaje na obje strane, ali bez učinka. Uspavanu pobliku razbudila je ipak prilika Mitrevskog koji je bio kratak i za nekoliko centimetara nije stigao na ubačenu loptu Rocea.

Posljednja prilika u prvom poluvremenu pripala je gostima. Igrala se 42. minuta kada je Tadić pucao iz odlične pozicije, a loptu je s gol linije izbio Miloš.

Koprivničani su bolje ušli u nastavak susreta te su mogli povesti nakon samo tri minute igre. Stevanović je već svladao Ivušića, ali se na pravom mjestu našao Pavić koji je izbio loptu i spasio svoj gol. Dvije minute kasnije dobro je glavom pucao Solomon, ali je loptu poslao pored gola. Bila je to ujedno i posljednja konkretnija prilika Zeleno-žutih koji su neovisno o terenskoj inicijativi i većem posjedu lopte bili bezopasni po golu Blaževića.

S druge strane gostujuća momčad je bila konkretnija u ofenzivnom djelu igre te je stvorila nekoliko izrazito opasnih prilika koje srećom po Zeleno-žutima nisu iskoristili. Prvo je Ivušić sjajno reagirao u 55. minuti na udarac Burića glavom iz blizine, a dvije minute kasnije je naš golman pravovremenim istrčavanjem stigao na opasnu loptu prije Hebera. Posljednju priliku na utakmici imali su gosti u 76. minuti kada je nakon kornera i odbijanca Katić promašio prazan gol.

Iako su Zeleno-žuti pokušali doći do vrijednog gola i pobjede, do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao pa su stoga momčadi podijelile bodove.[:]