[:hr]U utorak u 10 sati u Štinjanu će nogometaši Istre 1961 krenuti u ciklus priprema za novu sezonu. Nakon kratkog odmora, dečki će se okupiti na pulskom gradskom stadionu gdje će pod vodstvom trenera Panadića započeti ciklus treninga koji će završiti sredinom srpnja kada je zakazan početak novog prvenstva. Zeleno-žuti će tako imati mjesec dana vremena da kompletiraju redove i popune prazninu nastalu odlaskom desetak igrača te se u konačnici uigraju i spremni krenu u novo prvenstvo.

Jasno je kako će se dogoditi velike promjene u igračkom kadru jer od 26 igrača koliko ih je bilo u svlačionici na kraju prošlog prvenstva, čak dvanaestorici ističu ugovori i posudbe. U svoje matične klubove će se vratiti Damir Zlomislić i Victor da Silva, a ugovori će isteći Milanu Đuriću, Manuelu Pamiću, Kenanu Hadžiću, Vanji Iveši, Antoniju Repiću, Dariju Tomiću, Marku Trojaku, Branku Ojdaniću, Muameru Svraki i Bojanu Pavloviću.

Trener Panadić stoga ima pune ruke posla kako bi pronašao igrače koji će se priključiti i popuniti postojeći kadar, a prema njegovim riječima oko produženja ugovora će razgovarati s Kenanom Hadžićem, Vanjom Ivešom i Markom Trojakom. Što se novih igrača tiče, za sada se ne zna puno, već je trener samo istaknuo kako bi volio imati oformljen igrački kadar u narednih desetak dana, odnosno tjedan dana prije 30. lipnja i odlaska u Sloveniju. Više vijesti se svakako može očekivati u sljedećim danima.

Tijekom ovih priprema je planirano da momčad Istre 1961 odigra šest prijateljskih utakmica, dvije prije polaska u Sloveniju i četiri u Sloveniji. Za sada su dogovorene dvije u prvoj fazi priprema, a to su utakmice s Umagom u Umagu u nedjelju 19.6. i Goricom  Novoj Gorici u srijedu 22.6. Obje utkamice će se igrati u 18:00 sati.[:]