[:hr]Gotov je odmor za nogometaše Istre 1961 koji će se u subotu popodne okupiti u Puli na početku ciklusa priprema za sezonu 2016./2017. Dečki će prvi trening odraditi na terenu u Štinjanu koji je zakazan za 18 sati, dok će se okupiti sat vremena prije na Drosini.

Prema riječima trenera Raić-Sudara, momčad će u prvih par dana odraditi uvodna testiranja te će se u Puli zadržati do 18. lipnja kada kreće za Umag. Tamo će Zeleno-žuti odigrati dvije utakmice i odraditi mini ciklus u trajanju od pet dana. Povratak iz Umaga je zakazan za 22. lipnja, a samo šest dana kasnije će ekipa otputovati u Sloveniju i tamo se zadržati od 28. lipnja do 5. srpnja.

Što se utakmica tiče, za sada su dogovorene dvije, u Umagu protiv Agencije Umag u nedjelju 18. lipnja i protiv Gorice iz Slovenije u srijedu 21. lipnja. “Dosta klubova će biti na pripremama na Pohorju pa će nam domaćini tamo organizirati utakmice. U planu nam je tako odigrati jednu utakmicu za vikend prije odlaska u Sloveniju, dok bi u Sloveniji volio odigrati četiri utakmice. Nakon povratka u Pulu ćemo odigrati generalku, a točan dan odigravanja ćemo još odlučiti.”

Prva dva dana testiranja, a zatim kreće “pravi” rad i priprema za novu prvoligašku sezonu Istre 1961, devetu za redom u najvišem rangu klupskog natjecanja u Hrvatskoj.

Za više informacija o igračima, planu rada, prijateljskim utakmicama i općenito tijeku priprema pratite našu web stranicu i socijalne mreže na kojima ćemo svakodnevno objavljivati najzanimljivije novosti, fotografije i video materijale. Forza Istra![:]