[:hr]Pioniri i kadeti Istre 1961 i sljedeće će sezone igrati prvu ligu. Pobjedom pionira i remijem kadeta u petak protiv Splita je napravljen veliki korak prema ostanku u ligi koji je danas potvrđen. Naime, momčadi Hrvatskog dragovoljca su u Šibeniku trebale dvije pobjede, ali su zapeli već na prvoj stepenici jer su pioniri odigrali bez pogodaka. Neovisno o rezultatu utakmice kadeta, Zeleno-žuti imaju prednost na tablici pionira što ima garantira ostanak u ligi.

Završila je tako turbulentna sezona za mlade Zeleno-žute koji su ostanak osigurali u zadnji čas. Naime, igrači trenera Glumca i Lasića uspjeli su u posljednja dva kola osigurati čak tri pobjede i remi, što ih je gurnulo prema ostanku u ligi. Veliki dio posla su odradili probuđeni pioniri koje je na polusezoni preuzeo Zdenko Glumac i koji su u proljetnom djelu prvenstva osvojili 21 bod, za razliku od jesenskih 11. Za kadete je pak drugi dio sezone bio slabiji od prvog te su osvojili 12 bodova, dok su na jesen osvojili 15. Pred kraj sezone je smijenjen dotadašnji trener Željko Belanić, a funkciju je preuzeo Davor Lasić koji je uspio malo probuditi svoje igrače koji su osvojili vrijedne bodove.

Najbitnija stvar je da su momčadi uspjele ostati u ligi i da će se i sljedeće sezone natjecati u istom rangu. Dobar dio kadeta će sljedeće sezone preseliti u juniore za koje se prema dosadašnjim informacijama vraća natjecanje na državnoj razini, dok će pioniri biti iskusniji za godinu dana igranja prvoligaškog nogometa.

Čestitke dečkima što su uspjeli izdržati pritisak i strah od ispadanja te im i ovim putem želimo dobar odmor i još bolju sljedeću sezonu! Bravo dečki![:]